Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Visul miilor de tineri care vor să devină medici

Sa faca performanta la ei in tara! Este visul a mii de tineri care au dat astazi examenul de admitere la Medicina. Cei mai multi isi doresc sa fie generatia care schimba perceptia oamenilor despre medici.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Emotiile celor peste 3.000 de candidati la Universitatea de Medicină si Farmacie Carol Davila au luat sfarsit odata iesiti din sala de examen. Punctajul oferit pe loc le-a dat posibilitatea sa-si dea seama imediat daca au sanse sau nu.

Roxana este la prima incercare de admitere si recunoaste ca a riscat enorm pentru visul ei.

La 21 de ani, Iliena a tot incercat pana acum si este a 3-a oara la examen.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Iliena: Am stat acasa pana acum si m-am meditat in continuare si parintii m-au sustinut mult.

Daca anul trecut exodul medicilor era atingea cote alarmante, caci 40 la suta din cei care terminau facultatea isi cautau un post in strainatate, anul acesta procentajul a scazut la 10 la suta.

Cei direct angrenati in sistem stiu ca balanta s-ar putea inclina din nou, dar nu din cauza viitorilor medici.

Prin comparatie cu alte tari membre ale Uniunii Europene, Romania se afla in prima jumatate a clasamentului din punct de vedere al sericiilor medicale oferite. Insa nu este suficient pentru a progresa.

Din cele aproape 1.500 de locuri scoase la concurs de Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti, cea mai mare concurenta s-a inregistrat la medicina generala si la asistenta medicala.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI