Turiștii vor putea vizita cazinoul din Constanța vara viitoare! Constructorii și autoritățile promit că lucrările vor fi încheiate până atunci iar clădirea emblemă de pe faleza orașului o să arate ca în 1910! Colegii mei au fost primit acces în interiorul monumentului și ne arată cât mai au de lucru meșterii și restauratorii, a transmis Silvia Ioniță.

Perla Constanței va păstra stilul autentic

În atelierul de creație din interiorul cazinoului sunt readuse la viață toate elementele care fac parte din istoria clădirii.

- Avem aici pe ăsta vechi.

- La final se dă cu o mână de var?

- La final se vopsește

- Câte piese ați refăcut?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

- Nu știu, foarte multe, pot să vă spun doar că o parte din berbecii de sus de pe față, 7 sunt restaurați de mine.

Balustrada a fost restaurată, iar în perioada următoare vor fi montate vitraliile. Stilul Art Nouveau se va regăsi atât în pardoseală, în mobiler cât și în picturi. La final, încăperile vor fi luminate de candelabre identice cu cele originale.

Citește și: O mașină de poliție a intrat în coliziune cu un autoturism, în timp ce urmărea alt autovehicul. Operațiunea de urmărire nu a funcționat conform planului

Ne aflăm în sala restaurant, acum o să fie o sală de muzeu unde se vor schimba tâmplăria, pardoselile, vor fi corpuri de iluminat, candelabre în stil art nouveau. Tavanul este reparat, va primi cromatică nouă cu foițe de aur, deci va arata exact ca la 1910,

a declarat Gabi Puchiu, șef de șantier.

Dacă în celelalte încăperi schelele încă sunt pe poziții, subsolul este aproape gata. Pereții păstrează piatra naturală din 1910, anul în care a fost deschisă clădirea.

În momentul când s-au curățat pereții și s-a observat ce exista în spatele tencuielii, arhitecții au hotărât sa rămână pentru totodeauna, fiind o fundație foarte bine lucrată, a declarat Gabi Puchiu, șef de șantier.

Celebra fereastra a cazinoului, în formă de scoică, va fi restaurată cu sticlă de Murano. Lucrările vor fi terminate anul viitor, în iunie.

Primarul orașului Constanta promite că și interiorul cazinoului va putea fi vizitat de turiști.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si