A ajuns cu elicopterul chiar în Mariupol, orașul-port considerat simbolul rezistenței ucrainene, iar apoi a condus chiar el mașina, într-un tur al orașului, alături de vicepremierul rus. Scenele s-au desfășurat pe timpul nopții.

Vladimir Putin Mariupol

VIDEO | Vladimir Putin a mers la Mariupol. Președintele a stat de vorbă cu rușii din orașul cucerit în război

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Potrivit presei ruse, liderul de la Kremlin a vizitat sediul filarmonicii din Mariupol, unde a primit raportul despre lucrările de reconstrucție făcute de ruși.

Ca să arate că are totul sub control, Vladimir Putin și-a continuat inspecția la un loc de joacă și a discutat cu localnicii. Întreaga scenă a avut loc în fața unui bloc pe care rușii l-ar fi construit după capturarea oraşului.

Citește și: Putin poate fi arestat în 123 de state

„Locuiți aici?”, a întrebat liderul rus.

„Da. Da, aici locuim. Eu stau la parter, iar ei la primul etaj. Vă place?”, i-au răspuns oamenii lui Vladimir Putin

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Da, sigur, este cald și primitor. Vă mulțumim!”, a spus Vladimir Putin.

Presa de la Moscova scrie că Putin a fost invitat de localnici să le viziteze apartamentele.

Citește și: Avertisment agresiv al Rusiei pentru SUA după prăbușirea dronei în Marea Neagră

„Câte camere aveți aici?”, a întrebat liderul rus

„Trei”, i-au răspuns oamenii.

„Nu vă deranjăm, îmi cer scuze că am sosit neașteptat”, a continuat președintele Vladimir Putin.

„Mulțumim că ați venit! Ne bucurăm să vă vedem!” au spus oamenii care se arătau a fi încântați de vizita președintelui Rusiei.

Citește și: Frații lui Vladimir Putin au murit. Ce se știe despre decesul acestora

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Vladimir Putin Mariupol

VIDEO | Vladimir Putin a mers la Mariupol. Președintele a stat de vorbă cu rușii din orașul cucerit în război

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Mariupol, unul dintre orașele cucerite de trupele rusești

Mariupol a fost timp de mai multe luni sub asediul forțelor ruse. Orașul în care se afla una dintre cele mai mari uzine siderurgice din Europa, Azovstal, a fost bombardat masiv de trupele Moscovei în primele luni ale invaziei. Deși armata ucraineană era în inferioritate numerică și avea mai puține dotări, a rezistat destul de mult timp, însă în cele din urmă, în luna mai a anului trecut, forțele ucrainene s-au retras și au lăsat orașul devastat sub control rusesc.

Vizita lui Vladimir Putin la Mariupol a venit după o altă deplasare-surpriză pe care a făcut-o ieri în Crimeea. Exact când s-au împlinit 9 ani de la anexarea ileaglă a peninsulei.

Tot pe întuneric, Putin a traversat graniţa înapoi, în Rusia, şi a trecut pe la centrul de comandă al armatei din Rostov pe Don.

Citește și: Ce sunt rachetele hipersonice Kinzhal, folosite de ruși în Ucraina

Acest mini-turneu făcut de liderul rus este prima ieșire a sa despre care se ştie în teritoriile ocupate, de la invazia Rusiei din februarie 2022.

Citește și: Volodimir Zelenski, refuzat la decernarea premiilor Oscar


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si