Președintele rus Vladimir Putin a sosit la Beijing pentru a se întâlni cu președintele chinez Xi Jinping, transmite presa internațională.

De partea cealaltă, liderul de la Casa Albă, Joe Biden și-a anunțat vizita-fulger în Israel și Iordania pentru a media conflictul dintre israelieni și palestinieni. 

Citește și: UPDATE/VIDEO- Ziua 11 război Israel-Hamas: Hamas a publicat imagini cu o tânără luată ostatică. Gruparea cere 6.000 de ostatici palestinieni în schimbul celor 199 israelieni

Pentru Vladimir Putin este a doua călătorie în străinătate după ce Curtea Penală Internațională (ICC) din Haga a emis un mandat de arestare pe numele săi, în martie 2023.

Vladimir Putin și Xi Jinping, "un parteneriat fără limite" 

Președintele rus Vladimir Putin și oficialii din administrația Kremlinului au aterizat marți dimineață pe Aeroportul Internațional Beijing Capital, potrivit imaginilor furnizate de presa chineză.

Vladimir Putin a fost întâmpinat pe areroport de ministrul chinez al Comerțului Wang Wentao.

În contextul războiului din Ucraina, este prima călătorie oficială a liderului de la Kremlin în afara fostei Uniuni Sovietice în acest an, după ce a vizitat la începutul lunii octombrie fosta republică sovietică Kârgizstan.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La anterioara întâlnire dintre Xi Jinping și Vladimir Putin, de la Moscova, cei doi lideri au stabilit ca Rusia și China să dezvolte un "parteneriat fără limite", centrat pe limitarea "tendințelor imperialiste" ale SUA. 

Cum vede Vladimir Putin relația cu China

Cu câteva zile înainte de vizita sa la Beijing, unde participă la forumul "Noul drum al mătăsii", liderul Rusiei a acordat un interviu amplu presei din China, în care a vorbit despre 

"Relațiile dintre Rusia și China nu au fost modelate pentru a se potrivi mediului global actual; nici nu sunt rezultatul unui oportunism politic pe termen scurt. Relațiile ruso-chineze au fost modelate timp de douăzeci de ani într-o manieră atentă, dezvoltată treptat.. Ambele părți au ținut întotdeauna cont de opiniile și interesele celuilalt. Întotdeauna am încercat să ajungem la un compromis, chiar și pe probleme complicate moștenite din trecut", a declarat Vladimir Putin, potrivit Kremlin.ru.

Cum vede Vladimir Putin relația cu China

Cum vede Vladimir Putin relația cu China

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Vladimir Putin, interviu pentru presa din China

Vladimir Putin, interviu pentru presa din China

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Rusia și China au un țel comun: "lumea multipolară" 

Este de așteptat ca Vladimir Putin și Xi Jinping să pledeze în continuare pentru crearea unei lumi multipolare și niciunul dintre ei nu va pierde ocazia să critice din nou Statele Unite.

"Treptat trebuie să apară lumea multipolară. Spre acest deziderat ne îndreptăm, şi în acest mod vrem să punem bazele cooperării cu China pe arena internaţională", a declarat Vladimir Putin.

Eventualele acorduri militare pe care le vor semna Vladimir Putin și Xi Jinping vor avea capitole confidențiale, tocmai că Beijingul evită să susțină public războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Vladimir Putin face front comun anti-Occident cu China, India și Coreea de Nord

Cu siguranță, China este interesată să cumpere ieftin resurse naturale de la aliatul său mai slab, în schimbul unei susțineri militare.

În acest sens, Rusia vrea să construiască un nou gazoduct intitulat "Forța Siberiei 2". El va traversa Mongolia și va avea o capacitate anuală de 50 de miliarde metric cubi. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si