Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Volodimir Zelenski cere întregii lumi să protesteze azi, la o lună de când Rusia a atacat Ucraina

Astăzi, 24 martie, se împlinește nici mai mult, nici mai puțin de o lună de zile de când Rusia a provocat un genocid în Ucraina. Pe 24 februarie 2022 a început un război în adevăratul sens al cuvântului.

Laura Macovei,

VIDEO Volodimir Zelenski cere întregii lumi să protesteze azi, la o lună de când Rusia a atacat Ucraina


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un apel către întreaga planetă să protesteze joi, când se împlineşte o lună de la startul invaziei, scrie BBC.

Războiul Rusiei nu este doar războiul împotriva Ucrainei. Are un înţeles mult mai larg Rusia a început războiul împotriva libertăţii. Acesta este doar începutul pentru Rusia. 

Rusia încearcă să înfrângă libertatea tuturor oamenilor din Europa. Tuturor oamenilor din lume. A încercat  arate că doar forţa brută şi crudă contează. Lumea trebuie să oprească Rusia. Lumea trebuie să oprească războiul ”,

a afirmat el.

Ieşiţi în pieţe, pe străzi. Faceţi-vă văzuţi şi auziţi

Deja o lună. Atât de mult. Mi se frânge inima, sunt frânte inimile tuturor ucrainenilor şi ale tuturor oamenilor liberi de pe planetă ”, a mai spus Zelenski.

El a lansat apoi apelul către planetă: “ Ieşiţi în pieţe, pe străzi. Faceţi-vă văzuţi şi auziţi.

Spuneţi că oamenii contează, libertatea contează, oamenii contează, pacea contează. Ucraina contează ”.

 

O lună de când bombardamentele au ucis sute de civili 

Harkov, Mariupol, Kiev sunt doar câteva dintre orașele bombardate de forțele ruse.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Rusia a lansat 1.100 de rachete, de la începutul războiului în Ucraina, estimează Pentagonul. În teren nu sunt multe schimbări de la o zi la alta.

Citeste si: A murit Madeleine Albright, prima femeie care a ocupat funcţia de secretar de stat al SUA

Trupele din zona capitalei încă sunt la aproximativ 15 kilometri dinspre nord-vest și aproximativ 30 dinspre est.

Orașul Cernihiv, unul dintre cele mai bombardate orașe din Ucraina, de la începutul invaziei rusești, a fost lovit din nou de rachete, miercuri seară.

Ucrainenii rezistă glorios 

La Mariupol, ruşii au continuat să atace intens cu focuri de artilerie, dar şi cu lovituri de la mare distanţă. Oficialii americani spun că apărarea ucraineană a reuşit, în ultimele zile, să recâştige teren în unele zone de conflict.

Citeste si: Doi bărbați din Ucraina au furat un TAB rusesc și au ieșit la plimbare. Imaginile circulă în mediul online

După o lună de război, forțele ruse nu par să dea înapoi, însă armata ucraineană reușește să reziste învingător, câștigând teren. 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI