„În timp ce rușii sunt de vină pentru crime, responsabilitatea este împărțită de cei care timp de 13 zile din birourile lor din Occident nu au putut să aprobe o decizie evident necesară, de a securiza spațiul aerian ucrainean împotriva asasinilor ruşi", a declarat președintele ucrainean, potrivit The Kyiv Independent. 

Citeste si: Klaus Iohannis: Parcurgem cea mai gravă criză de după cel de-al Doilea Război Mondial

Președintele ucrainean a mai precizat, potrivit AFP, că sunt 13 zile de la începutul războiului, de când aude doar promisiuni: „13 zile în care ni se spune că vom fi ajutaţi în spaţiul aerian, că ne vor fi livrate avioane”.

Volodimir Zelenski avertizează că atacurile lansate de Rusia nu se vor limita la Ucraina: „Va dori mai mult”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat țările din Occident că războiul lansat de Rusia nu se va termina în Ucraina, iar atacarea acestor libertăți va afecta și alte țări, notează News.ro.

Într-un interviu acordat postului ABC, Volodimir Zelenski, a subliniat importanța asigurării spațiului aerian din Ucraina.

Președintele ucrainean avertizează că  Rusia nu se va opri doar în atacarea Ucrainei, ci va continua acțiunile și în alte state.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Kelemen Hunor: Agresiunea Rusiei la adresa Ucrainei este „un act criminal şi inacceptabil”

„  Nu îi putem permite Rusiei să fie activă  acolo, pentru că ne bombardează, trimite rachete, elicoptere, avioane de război...

Noi nu ne controlăm spaţiul aerian”, a spus preşedintele ucrainean. 

Cine ar putea opri războiul după părerea liderului de la Kiev?

Volodimir Zelenski a precizat că președintele american Joe Biden ar putea fi cel care „poate face mai multe” pentru a diminua și chiar pentru a opri atacurile Rusiei. „Sunt sigur că poate şi mi-ar plăcea să cred asta. Este capabil”.

SUA și NATO nu sunt de acord cu instaurarea unei zone no-fly deasupra Ucrainei. Acest lucru ar conduce, potrivit lor, spre „un război la scară largă” în Europa. Pentru președintele rus, Vladimir Putin, țările care vor adopta această măsură, vor fi considerate drept parte a conflictului ruso-ucrainean. 

Citeste si:  Casele de schimb valutar au rămas fără valută, după ce românii au cumpărat euro și dolari americani

Zelenski a spus că rachetele rușilor lovesc structuri civile precum universități și spitale de copii. Acesta a tras un semnal de alarmă și a spus că războiul va afecta și restul lumii.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Dacă o rachetă să află în spațiul aerian al Ucrainei „cred că există un singur răspuns… trebuie doborâtă. Trebuie să salvăm vieți”, a spus Zelenski.

„Toată lumea se gândeşte că suntem departe de America sau Canada. Nu, suntem în această zonă a libertăţii. Şi când limitele drepturilor şi libertăţilor sunt încălcate, atunci trebuie să ne protejaţi. Pentru că noi vom fi primii. Apoi va veni rândul vostru. Pentru că, cu cât această fiară va mânca mai mult, vrea cu atât mai mult”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Citeste si: O fetiță de șapte ani a fost ucisă în timp ce se afla la școală. Bunicul ei a fost omorât de bombardamentele trupelor rusești în timp ce încerca să o salveze


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si