Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Voluntarii îi ajută pe medici. O gură proaspătă de aer

Într-o perioadă în care medicii trebuie să reziste celei mai grele provocări din ultimele decenii, o gură de aer proaspăt vine de la voluntari.

Iulian Ciurea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Toni Văduva, un tânăr de numai 24 de ani, lucrează ca asistent voluntar în secția de Nefrologie a Spitalului Județean din Timișoara și chiar dacă nu primește niciun ban, timișoreanul este dedicat meseriei. Pandemia nu l-a speriat,ba din contră: vrea să rămână în spital, să ajute, într-o perioadă în care toate cadrele medicale lucrează la capacitate maximă.
„Vreau sa ajut oamenii, sa vad cum e.

Am fost si eu pacient cumva si am vrut sa vad cum e sa fii si de cealalta parte a baricadei. Suntem putini la numar, lucram cum putem. Oamenii sunt bolnavi, trebuie sa aiba cineva grija de ei, nu avem ce face”, spun voluntarii.

Voluntarii dau o mână de ajutor medicilor epuizați din spitale

Tot aici, dar pe secția de Gastroenterologie lucrează ca voluntar și Gabriela.

Are 39 de ani și a fost ani la rând ospătar în Anglia, unde a locuit alături de familie. În urmă cu aproape 4 ani a decis să se întoarcă în România unde a urmat cursurile școlii posliceale iar acum este asistent medical, fără să pretindă vreun ban
- Cum reusiti sa va intretineti daca ramaneti aici fara sa fiti remunerata?
- Spre norocul meu am un sot care ma ajuta un pic pe pereioada asta si cu ajutorul familiei, spune o voluntară.

Numai la spitalul Judetean din Timisoara, pandemia a adus peste 150 de voluntari: medici, asistenti si personal auxiliar.
„Odata cu cresterea numărului de pacienti speram sa le oferim un post binemeritat acestor oameni care muncesc cot la cot cu personalul nostru sanitar platit, dar muncesc cot la cot si dovedesc acelasi nivel de profesionalism”, spun managerii de spitale.

Voluntarii care îi ajută pe medici ar putea fi angajați

Cei angajati, cu carte de munca, sunt motivati si de sporuri unice pentru coronavirus, in valoare de 2500 de lei.
Un medic specialist incaseaza venituri intre 10-12 mii de lei. De cealalta parte, un asistent debutant are un salariu cuprins intre 2000-3000 lei, in timp ce un asisstent principal castiga intre 5000 si 6000 de lei. La toate aceste salarii se adauga si sporurile de sectie, care sunt cuprinse intre 10 la suta si 60 la suta.
În ciuda sporurilor și a voinței uriașe de a salva vieți, medicii au început să clacheze din cauza oboselii. Este și cazul a 80 de angajați ai spitalului din Craiova, care au cerut concedii de odihnă pe aproape toată luna noiembrie. Astfel, vă fi redistribuit personal de pe alte secții și vor fi făcute- totodată, noi recrutări fără concurs.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI