Testarile vor incepe după 1 iunie, dată de la care ministrul Sanatatii speră sa intram pe o panta descendenta a imbolnavirilor.

Se vorbeste despre zeci de mii de teste ale căror rezultate urmează să îi ajute pe medici să calculeze dacă din toamnă ne aşteaptă un nou val de îmbolnăviri COVID.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

In paralel cu testarea Ministerului Sanatatii, primaria Capitalei a revenit si ea asupra propunerii din urma cu 2 luni si demareaza un studiu in care va evalua 11 mii de voluntari.

Citeste si: Alte 21 decese din cauza coronavirus. Bilanţul a ajuns la 982

Oamenii privesc însă cu ochi destul de critici aceste studii pe care vor să le facă autorităţile.

Iar asta se vede cel mai bine in toate cele peste 2 mii de mailuri cu propuneri pentru perioada de relaxare, primite pana acum pe adresa Ministerului Sanatatii.

Citeste si: Nelu Tătaru, anunţ de ultimă oră după audiere din Camera Deputaţilor

Insa ca sa beneficieze de o perioada de relaxare in limitele impuse de lege, romanii ar putea avea nevoie in mod obligatoriu de testarea gratuita pe care deocamdata cei mai multi o refuza.

Aceeasi testare în masă ar putea sa scoata la iveala un numar mult mai mare de imbolnaviri si implicit o evolutie pandemica de care nimeni nu stia.

Citeste si: Din 15 mai, purtarea măștii devine obligatorie! Unde vom fi obligați să o purtăm? Anunțul autorităților

Daca testarile ar incepe la inceputul lui iunie, o luna mai tarziu am putea avea prima analiza oficiala asupra evolutiei pandemiei dar si un plan de actiune pentru a gestiona etapa a doua de acesteia, care ar putea incepe in toamna.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si