În curând vom putea trece granița spre Bulgaria cu ajutorul unui autobuz-plutitor! Cel mai nou mijloc de transport care merge pe apă a fost testat la Călărași, iar primele probe au fost trecute cu brio, a transmis Cristian Sabbagh.

Vom trece granița cu autobuzul plutitor

Deși arată ca un autobuz obișnuit, mijlocul de transport din imagini nu este unul banal. ”Frog Bus”, cum mai este numit, este unic în România și poate pluti pe apă.

Autobuzul plutitor a fost adus din Ungaria și a costat 4,57 milioane de lei, bani din finanțări europene. Acesta ar urma să lege până la finalul anului viitor orașul Călărași de localitatea vecină Silistra. Până atunci, a trecut cu brio de primul test pe Dunăre.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Până să înceapă primele curse, este nevoie ca atât malul românesc, cât și cel bulgăresc să fie special amenajate pentru autobuzul plutitor.

A fost un proiect început acum patru ani. Probele care au fost făcute au fost mulțumitoare pentru echipa noastră 05.44+ 07.00 Așteptăm construcția rampelor și la Călărași și la Silistra, a declarat Vasile Iliuță, președinte CJ Călărași.

În total, există 4 astfel de autobuze în toată Europa.

Acestea sunt folosite cu succes în Ungaria și Portugalia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: