Oficialii au aflat de la reporterii Știrile Kanal D despre situație. "Este absolut imposibil să aducem totul de pe Transpăgărășan aici. Ne-am dat acceptul pentru o ursoaică cu pui de pe Transfăgărășan. Este tot ce mai putem să primim în acest moment. Nu mai avem niciun țarc liber", a explicat Paul Ciotloș, vicepreședinte Asociația "Milioane de prieteni".

Citește și: VIDEO Urșii de pe Transfăgărășan vor fi relocați! 

Cele șaptezeci de hectare de pădure ale sanctuarului din Zărnești au devenit neîncăpătoare pentru cei 125 de urși care trăiesc aici.

Totuși Ministerul Mediului a anunțat că în rezervație vor fi mutați toți cei 26 de urși care cerșesc la marginea drumului pe Transfăgărășan, fără vreun acord clar cu administratorii sanctuarului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

O singură ursoaică și puiul ei vor mai fi primiți aici, dar pentru asta e nevoie ca trei pui de urs să fie mutați într-un alt țarc.

Unde pot fi relocați urșii de pe Transfăgărășan?

Unde pot fi relocați urșii de pe Transfăgărășan?

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Soarta urșilor de pe Transfăgărășan rămâne o dilemă

Prefectul județului Argeș a anunțat că pe Transfăgărășan a fost montată deja o cușcă pentru capturarea ursoaicei despre care specialiștii spun că ar fi devenit agresivă.

Odată prinși în capcană, femela și puiul ei vor fi tranchilizați și transportați la Zărnești, dar oficialul este convins că și celelalte exemplare care fac probleme vor fi mutate.

Oficialul a aflat de la jurnaliștii Stirile Kanal D că sanctuarul este plin.

"E sper totuși să nu fim în această situație de a nu putea să-i ducem la Zărnești, cât vor putea să preia din ei vor prelua", spun prefectul.

Vor să mute urșii unde nu sunt locuri[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

Soarta urșilor de pe Transfăgărășan rămâne o dilemă în lunile următoare, asta cel puțin până la sfârșitul acestui an când ar trebui finalizat un sanctuar care se construiește pe o suprafață de șaizeci de hectare de pădure la Timișul de Sus, județul Brașov.

Capacitatea acestui centru va fi de o sută de exemplare, spun autoritățile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si