Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Vortex polar deasupra Europei. România va fi lovită în curând

Cu aceeași forță care a înghețat Spania, vortexul polar care se învârte deasupra continentului lovește România, în mai puțin de 48 de ore.

Iulian Ciurea,

După Spania, România va fi lovită și ea de un vortex polar

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Anormal de rece a fost dimineața în aproape toată țara semn că ciclonul polar se apropie cu viteză. Șanse să ne ocolească n-avem, spun specialiștii, care studiază- la această oră- imaginile din satelit. Vortexul vine dinspre Polul Nord și învăluie aproape întreg continentul. În 48 de ore, fenomenul extrem va paraliza și România.

Gerul polar ne-aduce temperaturi minime siberiene: începând de joi, vom tremura la -10 grade Celsius, iar de vineri, vor crăpa pietrele, la -15 grade Celsius.

După Spania, România va fi lovită și ea de un vortex polar

Duminică noapte, România va fi greu încercată de îngheț: -20 de grade va fi minima, în plin val de ger.

Bucureștenii nu vor fi feriți.

„Sâmbătă la amiază, temperaturile să fie negative în toate regiunile! Temperaturile se vor menține negative, atât noaptea, cât și ziua, chiar sub limita gerului!”, spun specialiștii.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Nu e pentru prima oară când vortexul polar lovește Europa. În martie 2014, Paștele a fost mai friguros decât Crăciunul, iar în 2018, când ne pregăteam de primăvară, am fost loviți de îngheț.

Vortex polar peste România. Explicațiile specialiștilor

Manifestările extreme ale vremii, de la temperaturi pozitive de 16 grade la început de an la minus 20 de grade la jumătatea lunii ianuarie au o explicație clară, spun climatologii.

„Schimbarea climei sau încălzirea globală are efecte în toate anotimpurile, inclusiv iarna+ 1.42...1.55 Avem modificări în durata, în structura anotimpurilor, în statistica și intensitatea unor fenomene extreme”, explică experții.

În următoarele zile vom ajunge în situația Spaniei, ba chiar mai rău. Acolo, după o furtună violentă de zăpadă, se înregistrează minus 15 grade. La noi, minimele vor fi chiar și de minus 20 de grade.

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI