Vortexul polar a lovit deja mai multe regiuni din Europa și se apropie cu pași repezi și către România. În Germania, stratul de zăpadă a atins aproape jumătate de metru. Străzile au fost acoperite de omăt, iar traficul și zborurile au fost afectate. Masa de aer rece se răspândește rapid pe întreg continentul. Meteorologii spun că restul lunii noiembrie va fi caracterizat de vreme instabilă, cu temperaturi de îngheț.

Sisteme frontale meteorologice cu furtuni de iarnă se vor dezvolta în această săptămână, aducând ninsori intense în unele părți din vestul Europei și viscol.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Peștele apocalipsei” a apărut din nou pe o plajă din California. Un cutremur s-a înregistrat după ce a fost văzut ultima oară- antena3.ro

Citeste si: EXCLUSIV. Reacția lui Marcel Ciolacu în scandalul zborurilor plătite de Nordis: „Nu am văzut până acum un astfel de document”- wowbiz.ro

De miercuri seară vremea se va schimba radical și în România. Vom avea parte de răcire accentuată și lapoviță, iar la munte se va reinstala iarna. În așteptarea vertexului polar, țara noastră se confruntă cu un alt fenomen meteo bizar: în zonele joase este mult mai frig decât la deal și la munte. De dimineață, administratorii domeniului schiabil din Poiana Brașov au fost nevoiți să pornească tunurile care produc zăpada artificială.

Tunurile nu au funcționat prea mult din cauza temperaturilor ridicate. Pe parcursul zilei termometrele au arătat șase grade celsius iar soarele a strălucit pe cer: „La aproape o mie opt sute de metri altitudine, aici în masivul Postăvarul, tunurile au luat o pauză. Sunt zero grade celsius și este prea cald pentru ca ele să producă zăpadă artificială. Oricum omătul depus în ultima perioadă încă rezistă, iar stratul de zăpadă s-ar putea îngroșa spre sfârșitul săptămânii pentru că în țară pătrunde un nou val de ninsori.”

„A fost o perioadă de încălzire care va ține cel puțin din prognoze până miercuri, iar de miercuri vor veni din nou temperaturi însoțite și cu căderi de precipitații, sperăm cât mai multe.” Turiștii nerăbdători să vadă zăpada au urcat în vârful masivului Postăvarul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si