,,Vot istoric pentru țara noastră în Parlamentul European. A fost adoptată rezoluția în care este recunoscut dreptul României de a-și recupera tezaurul furat de Moscova sau să obțină compensații în schimbul acestuia. Diana Buzea are detalii’’, a transmis Christian Sabbagh.

Parlamentul European cere Rusiei să ne dea Tezaurul

,,Bun găsit. România se așteaptă ca Moscova să-i restituie peste 91 tone de aur, dar şi întregul Tezaur cultural.

E vorba de obiecte de patrimoniu, colecţii de artă sau bijuterii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Tezaurul României, pe cale să vină acasă! Parlamenul European a votat rezoluția privind recuperarea acestuia din Rusia. „Important este să nu renunțăm”

În cazul unor negocieri cu Rusia, după încheierea războiului din Ucraina, Uniunea Europeană ar putea folosi documentul ca să pună condiții Moscovei. În timpul Primului Război Mondial, România a trimis în Rusia tezaurul naţional, pentru a fi protejat. După instalarea la putere a regimului comunist, Rusia a sechestrat tezaurul şi a refuzat înapoierea acestuia'', a transmis Diana Buzea, reporter Știrile Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si