"Ne așteaptă un an cu multe campanii electorale. Toate cele patru rânduri de alegeri sunt programate să aibă loc până la finalul anului 2024. Însă apetitul cetățenilor pentru urne a scăzut la cele mai mici cote din istorie", a transmis Cristian Sabbagh.

Votul nu mai atrage pe nimeni

"Chiar n-am cu cine să votez!", au spus niște tineri.

Este opinia fermă a acestor tineri, care nu au niciun gând pentru a trece pe la urne la cele 4 rânduri de alegeri din acest an.

"Pentru că oricum nu se ține cont de vot, părerea mea! Votăm degeaba, oricum nu ajungem nicăieri noi", a spus un tânăr.

Alții încă își analizează opțiunile.

"N-ar trebui să ies, că n-ai pe cine să votezi, dar cred că mă duc, măcar pentru nepoții mei, pentru o viață mai bună pentru ei", a spus un român.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Problema cu ieșitul tinerilor la vot mi se pare o lipsă de preocupare, în primul rând, pentru tot ce înseamnă politică și reprezentanți și asta cred că vine, din nou, ca o consecință a faptului că la noi tot timpul se alege răul cel mai mic și nu neapărat persoana pe care o susțin cu adevărat", a spus un romțn.

Puțini sunt cei care vor să își exercite dreptul de a vota în acest an.



"Dacă nu are omul speranță, pentru ce trăiește? Unde e speranța? În inimă și în suflet! N-am lipsit niciodată și mă interesează ce se întâmplă cu viața noastră", a spus un român.

"Dacă în anii 90 aveam o prezență uriașă, de peste 80%, de-a lungul anilor, apetitul românilor a început să scadă simțitor. În 2014, la prezidențiale, doar 6 din 10 români au ieșit la vot, iar în 2019, mai puțin de jumătate.

Entuziasmul s-a prăbușit în 2020, când doar puțin peste 30 din alegători s-au prezentat la urne să-și aleagă parlamentarii", a transmis Iasmina Ardelean, reporter Știrile Kanal D.

"Cu timpul, nu mai există magia primului vot, nu mai există acel, să spunem așa, entuziasm poate tineresc, democratic și practic am intrat într-o zonă normală, oarecum de platou sau chiar de declin ca participare, pe modelul altor state europene, inclusiv vest-europene", a declarat Radu Magdin, analist politic.

Primele alegeri sunt europarlamentarele, programate în luna iunie. Apoi, urmează localele, turul întâi al prezidențialelor, după care vin parlamentarele. Ultimul scrutin ar fi turul al doilea al prezidențialelor, asta în cazul în care nu vor exista comasări. Cel mai recent sondaj arată că pe primul loc în intențiile de vot este PSD, în timp ce PNL este cotat cu a doua șansă. Pe podium se mai află și AUR, urmat de Alianța Dreapta Unită, din care fac parte USR, PMP și Forța Dreptei. Sondajul a fost realizat de Avangarde și are o marjă de eroare de plus/minus 2,9%.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Donald Trump, ieșire nervoasă după victoria lejeră din New Hampshire. "Are creier de pasăre"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si