O avertizare de vreme severa a intrat in vigoare azi-dimineata iar alerta este valabila pana maine noapte. Va fi extrem de rece in toata tara, iar vantul va sufla cu putere. Daca in zonele de campie va ploua, la munte va continua sa ninga, iar viscolul va spulbera zapada.

Transalpina, de exemplu, a fost inchisa azi-dimineata, timp de 4 ore. Drumarii au intervenit sa deblocheze 8 turisti ce se aventurasera pe drumul plin de polei, apoi au curatat soseaua si au imprastiat material antiderapant.

Citeste si: Meteorologii anunţă vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitaţii mixte în zonele subcarpatice până marţi dimineaţă

Vreme extrem de rece în toată țara. Restricții pe Transalpina

Prima zapada, care a fost chiar abundenta pentru inceput de octombrie, i-a luat prin surprindere pe soferi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Din cauza conditiilor meteo, Transalpina va fi deschisa numai intre orele 9.00 si 17.00.

Zapada este si pe Transfagarasan. Si aici utilajele functioneaza la capacitate maxima, iar in zonele de munte din Bistrita ninge neintrerupt.

Vreme extrem de rece în toată țara. Când încep să crească temperaturile

Frigul a acaparat si litoralul romanesc.

DANIEL SAVOPOL, corespondent Stirile Kanal D: Pe litoral, vremea se schimba de la o zi la alta. Duminica oamenii se plimbau pe aceasta plaja din Constanta, iar soarele stralucea. Insa acum zona este pustie, iar cerul acooperit de nori. Sunt 11 grade Celsius si la fel vor fi si maine.

In dreptul tarmului era de-a dreptul racoare, asadar putinii oameni care s-au incumetat sa iasa la plimbare s-au imbracat cu hainele de iarna.

Vremea se va incalzi, insa, de miercuri in intreaga tara. La malul marii va fi soare iar termometrele vor atinge chiar si 18 grade Celsius.

Citeste si: VIDEO| Când scăpăm de vremea rea. Temperaturile vor urca până la 22 de grade Celsius

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si