„În restul țării vor fi ploi iar temperaturile, deși scad, rămân peste normalul perioadei. Asta în condițiile în care aproape de noi, bulgarii și grecii se luptă cu nămeți chiar și de un metru”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Vremea ne ia din nou prin surprindere

La Piatra Neamț, vântul, care a suflat cu putere, a smuls în această dimineață acoperișul unui bloc. Norocul a făcut să nu existe victime.


În altă parte a țării, în județul Argeș, norii au reprezentat motiv de spaimă pentru unii locuitori. Și aceștia au legătură cu vremea: sunt numiți lenticulari sau nori OZN. Apar ca efect al scăderii temperaturilor în condiții de umezeală și vânt puternic.
La nivel național, însă, vremea este și va fi anormal de caldă pentru decembrie.

Citește și: VIDEO- Avertizare de vreme severă în Bulgaria. Ce trebuie să știe cei care tranzitează țara

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„În următoarele zile așteptăm chiar 14- 16 grade prin zonele deluroase, prin partea de sud și est. Regim termic cu mult peste ceea ce ar trebui să avem pentru această dată pentru că normele spun că ar trebui să avem temperaturi cuprinse între 0 și 4 grade”, au transmis meteorologii.


Abia de la jumătatea săptămânii, vremea se va răci în toată țara. Meteorologii anunță însă temperaturi mai mari decât cele obișnuite, cu ploi la câmpie și ninsori la munte, chiar și de Crăciun.
Bulgaria, în schimb, se confruntă cu ninsori abundente. În sudul țării mai multe drumuri au fost închise din cauza căderilor masive de zăpadă, iar trenurile au înregistrat întârzieri masive. La munte, la peste 1.500 de metri, salvamontiștii au emis alerte de avalanșă.

Și în Grecia a nins abundent în weekend. Stratul de zăpadă depus a depășit chiar și un metru în anumite zone, iar ninsorile vor continua în următoarele două zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si