Se pare că nu scăpăm de căldură prea curând. Până mâine dimineață meteorologi au emis cod roșu de caniculă pentru cea mai mare parte a țării. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între treizeci și șapte și patruzeci și două de grade, iar pe litoral vor fi maxime de până la treizeci și șase de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de optzeci de unități, iar de mâine dimineață codul roșu se prelungește.

Valul de căldură se va restrânge treptat și va slăbi în intensitate, dar va fi caniculă și disconfort termic cu precădere în jumătatea sudică a țării.

Avem în vigoare și un cod galben de ploi torențiale în Dobrogea, în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei, în Maramureș, nordul Crișanei, în nord vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali.

Noapte cerul va fi mai mult senin, avem în continuare noapte tropicală pentru că minimele nopții se vor încadra între nouăsprezece și douăzeci și șase de grade. Mâine valul de căldură persist, va fi în continuare o vreme deosebit de caldă, cu disconfort termic accentuat, cu un indice temperatură umezeală ce va depăși pragul critic de optzeci de unități.

Citeste si: Hemoglobina – ce este, functii, afectiuni asociate, tratament- catena.ro

Citeste si: Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me- wowbiz.ro

Citeste si: Țara în care angajaţii au, de acum, „dreptul la deconectare” după serviciu, fără riscul de a fi sancţionaţi- antena3.ro

În Muntenia va fi o zi deosebit de cald, cerul va fi mai mult senin și se vor înregistra maxime de până la patruzeci și unu de grade. În Transilvania vremea va fi călduroasă și însorită doar izolat va ploua.

În Moldova cerul va fi în mare parte senin, mercurul din termometre ajunge până la treizeci și opt de grade în Iași treizeci și nouă de grade în Focșani.

În vestul țării cerul va fi variabil, cu onorării în special din a doua parte a zilei, mai ales în Banat, Crișana și în Maramureș, unde sunt așteptate ploi cu descărcări electrice și maxime de până la treizeci și nouă de grade.

În Oltenia va fi o zi cu atmosferă însorită și disconfort termic accentuat, va fi în continuare de cald. În Dobrogea cerul va fi predominant senin, iar termometrele vor indica până la patruzeci de grade.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si