Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Vremea rece va fi din nou prezentă în România. Explicațiile meteorologilor

Chiar dacă iarna propriu-zisă nu a început, în România sunt așteptate mai multe episoade de vreme deosebit de rece. Florinela Georgescu, director de prognoză la Administrația Națională de Meteorologie, vine cu mai multe detalii.

Maria Stiuca,

Cât de aspră ne va fi iarna [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Fenomenele extreme cu intervale deosebit de reci vor mai lovi România chiar dacă iarna încă nu a început. Florinela Georgescu, director de prognoză la Administrația Națională de Meteorologie vine cu explicații. Bună seara”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

România va fi așteptată de vreme rece. Explicațiile meteorologilor

„Bună seara!

Episodul de vreme foarte severă pe care l-am avut în acest weekend a adus intensificări ale vântului cu viteze deosebit de ridicate și, pe de altă parte, o răcire a vremii pe partea de est a teritoriului. Sigur că iarna nici nu a început cu adevărat și este foarte probabil ca pe parcursul lunilor viitoare să mai apară episoade cu vreme severă, însă trebuie să accentuez faptul că ciclonul din weekend a fost unul deosebit de violent și probabilitatea ca un

astfel de eveniment să apară prea des este destul de redusă.

Citeste si: Horoscop chinezesc de weekend, 13- 14 iulie 2024: O zodie are parte de energie și dorință de aventură- kanald.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citește și: Furtuna devastatoare a făcut ravagii în Bulgaria. Două persoane și-au pierdut viața

În schimb, episoade cu vreme rece, de acum încolo categoric vom avea. Chiar și în această săptămână, după o creștere a temperaturilor mâine și poimâine, în unele zone ale țării așteptăm o răcire a vremii astfel încât jumătatea săptămânii să aducă valori maxime doar între 1 și 10 grade. La fel și precipitațiile în situațiile în care apar episoade cu vreme mai rece, vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare la munte.
Altfel spus, pe scurt, un tablou care ne arată clar că iarna nu este departe”,
a transmis Florinela Georgescu, director de prognoză la Administrația Națională de Meteorologie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI