După un weekend cu temperaturi de primăvară, iarna se întoarce în țara noastră. Colega mea Larisa Rațiu este chiar acum la sediul ANM și ni se alătură cu toate detaliile. Buna dimineața, Larisa! Te ascultăm, a transmis Simona Pătruleasa.

Vremea se schimbă radical

"- Bună dimineața, Simona! Bun găsit tuturor! Alături de mine este meteorologul de serviciu, Mihai Huștiu, care ne va spune cum va fi vremea în această săptămână.

Bună dimineața! Mulțumesc pentru prezența în jurnal!  În primul rând, vă rog să ne spuneți de când vor scădea temperaturile?

Am avut un weekend cu temperaturi mai potrivite pentru final de aprilie, s-au atins douăzeci și două de grade în partea de sud est a țării. La început de săptămână acum încă mai avem temperaturi ridicate, în general între zece și optsprezece grade, însă de marți vom vedea că temperaturile scad semnificativ în nord și centru acolo temperaturi sub zece grade șase șapte grade prin Transilvania, iar la mijlocul săptămânii joi ne vom apropia chiar de normalul termic al perioadei maxime de trei patru grade prin partea de nord a Moldovei și cel mult zece poate treisprezece grade prin partea de sud vest a țării, cu alte cuvinte încet, încet intrăm într-un normal termic pentru această perioadă a anului, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog. 

- Unde va fi cel mai frig? Ar trebui să ne mai așteptăm și la ninsori?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Într-adevăr, după mijlocul săptămânii, temperaturile scad atât ziua cât și noaptea. Ne așteptăm ca joi dimineață sau vineri dimineață să fie temperaturi negative în mare parte din țară, iar în estul Transilvaniei, temperaturile ar putea scădea spre minus șapte minus opt grade și în Capitală, spre mijlocul săptămânii, ne vom avea temperaturi maxime de zece grade, iar noaptea minus unu zero grade ne așteptăm și la precipitații acum la început de săptămână, se extind precipitațiile cam în toată țara, iar la munte vor fi de mâine dimineață la peste o mie patru sute de metri ninsori chiar însemnate

cantitativ și cu depunerile de strat de zăpadă, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog. 

- Cat timp va dura acest val de aer rece?

Estimările actuale indică o perioadă cu temperaturi mai coborâte în a doua jumătate a săptămânii, urmând ca săptămâna viitoare totuși temperaturile să se mențină ușor peste cele obișnuite. Cu alte cuvinte vor fi alternanțe termice de la o zi la alta, dar cu siguranță acum, în a doua jumătate a lunii februarie, nu vor mai fi temperaturi maxime atât de ridicate cum au fost în ultima săptămână, ci temperaturi cumva mai apropiată de normal, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog.

- Mulțumim pentru toate informațiile! Așadar, temperaturile vor scădea în această săptămână, iar pe timpul nopții se vor înregistra din nou temperaturi negative. Acestea au fost informațiile. Simona?", a transmis Larisa Rațiu.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si