Puiul prăjit cu cartofi este un preparat delicios și ușor de făcut. Fiecare român a mâncat cel puțin o dată acest fel de mâncare. Este la îndemâna oricui, chiar dacă se pricepe mai mult sau mai puțin în artele bucătăriei.

Bucătarul emisiunii Wild Cooking, care poate fi găsită pe canalul de TheXclusive al Kanal Dvă arată toate secretele pentru un pui prăjit cu cartofi delicios. 

Iată cum prepară bucătarul emisiunii pui prăjit cu cartofi,  care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară! Este important de precizat că această rețetă poate fi făcută și în natură pentru iubitorii de aer liber, dar și în propria bucătărie.

Captură YouTube- theXclusive

Wild Cooking: pui prăjit cu cartofi

[Sursa foto: Captură YouTube- theXclusive]

Citește și: VIDEO| Wild Cooking: Pastramă cu mămăligă

Captură YouTube- theXclusive

Wild Cooking: pui prăjit cu cartofi

[Sursa foto: Captură YouTube- theXclusive]

Pui prăjit cu cartofi- Ingrediente:

  • Pui 
  • Cartofi 
  • Ceapă 
  • Usturoi 
  • Pătrunjel 
  • Ulei 
  • Iaurt grecesc
  • Condimente: boia de ardei dulce sau iute, praf de usturoi
  • Sare, piper

Pui prăjit cu cartofi- Mod de preparare

Se începe prin pregătirea focului.

Apoi, puiul întreg pe care îl avem îl tăiem în două, dar nu de tot, doar până la os. Spălăm bine puiul.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Captură YouTube- theXclusive

Wild Cooking: pui prăjit cu cartofi

[Sursa foto: Captură YouTube- theXclusive]

Așezăm ceaunul la foc și punem ulei cât să cuprindă puiul când îl vom pune la gătit. Între timp, cartofii îi spălăm bine și îi tăiem în cuburi mari. Păstrăm coaja cartofilor și adăugăm condimente precum sare, piper, boia de ardei dulce sau iute, praf de usturoi și amestecăm bine până când cuburile de cartofi sunt uniforme. Punem toți cartofii într-un vas.

Citește și: VIDEO| Wild Cooking: cum prepari cel mai delicios Cordon Bleu?

Când uleiul s-a încins punem puiul în ceaun. După aproximativ 10 minute, folosindu-ne de o lingură de lemn și o sită apucăm puiul și îl întoarcem pe cealaltă parte. Îl lăsăm pentru încă 10 minute pentru a se găti. Lăsăm puiul la gătit până când începe să se rumenească.

Ceapa albă o tăiem rondele potrivite. După ce puiul a început să se gătească adăugăm și cartofii cuburi în ceaun. Scoatem cu grijă puiul și punem sare peste acesta. 

Captură YouTube- theXclusive

Wild Cooking: pui prăjit cu cartofi

[Sursa foto: Captură YouTube- theXclusive]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Curățăm și presăm o căpățână de usturoi pe care o punem într-un bol. Punem trei linguri de iaurt grecesc și sare și piper după gust. Amestecăm și obținem un sos perfect pentru puiul prăjit cu cartofi.

Când cartofii prăjiți sunt gata îi scoatem cu ajutorul unei site, îi punem pe o farfurie și punem pătrunjel peste aceștia.

În uleiul din ceaun rămas de la puiul și cartofii prăjiți adăugăm rondelele de ceapă și le lăsăm la gătit până când se rumenesc.

Citește și: VIDEO| Wild Cooking: Supă de legume cu carne afumată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si