„Ninsoarea căzută în ultima săptămână a prelungit sezonul de schi în multe stațiuni montane. Mii de turiști au urcat în vârful Masivului Postăvarul, din Poiana Brașov, ca să se bucure de vremea frumoasă și zăpada din belșug. Vremea începe să se încălzească, astfel că weekendul acesta posibil să fi fost ultimul de schi”, a transmis Simona Pătruleasa.

Turiști cu duiumul la munte

La aproape 1.700 de metri altitudine, în Masivul Postăvarul, este iarnă în toată regula. După ninsorile căzute în ultimele zile, stratul de omăt s-a îngroșat, iar acum măsoară peste 30 de centimetri. Chiar dacă temperaturile sunt pozitive, inclusiv oamenii de zăpadă rezistă eroic în vârf de munte.

„Am venit să profit și de un ultim schi pe anul acesta. Mă bucur că încă putem să facem asta și chiar dacă nu se schiază până jos, aici sus e foarte bună zăpada și pârtiile chiar sunt ok”, a spus un turist.

Citește și: Povestea a doi americani, cuceriți de România. Au rămas profund impresionați de unul dinte cele mai populare orașe de la noi: ”Cel mai frumos”

Muntele a fost luat cu asalt și de turiștii care nu au vrut să schieze sau să alunece cu plăcile de snowboard. Mulți au urcat la cota 1.700 ca să admire priveliștea care îți taie răsuflarea.

Thiara, în schimb, o turistă născută în Brazilia, dar care locuiește în Irlanda, și-a dorit să vadă și să simtă zăpada pentru prima dată în viața ei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„- Nu am văzut zăpadă niciodată și este foarte frumos, e senzațional.

- Cum ți se pare priveliștea?

- E superbă, munții de acolo arată spectaculos, este frumos”, a spus Thiara.

Dacă temperaturile se vor menține la aceleași valori și în următoarea perioadă, administratorii domeniului schiabil din Poiana Brașov spun că pârtiile de altitudine ar putea fi deschise până în luna aprilie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si