„Numărul moldovenilor, ucrainenilor sau sârbilor care își petrec vacanța de iarnă în România, a scăzut drastic în acest an. Pe pârtiile din Poiana Brașov abia dacă zărești câțiva turiști de peste Prut”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Planurile hotelierilor de la munte, date peste cap din cauza zăpezilor întârziate

Poiana Brașov s-a colorat în alb astăzi, dar acest peisaj feeric a fost o raritate, în ultima perioadă.

Zilele trecute a fost atât de cald încât zăpada se topise aproape în totalitate. Acesta este unul dintre motivele pentru care mulți credincioși de rit vechi au rămas acasă de sărbători. Pârtiile care odată erau pline de moldoveni, ucraineni sau sârbi, sunt mai mult goale acum. 
„- Noi Crăciunul l-am făcut prima dată în Moldova, noi suntem din Mitropolia Basarabiei. Acum ne place și al doilea Crăciun și uite am venit, taman ieri a fost ploaie, azi avem timp frumos.
- Vă bucurați că nu mai plouă?
- Ca un copil și vă urez și dumneavoastră să vă bucurați așa de mult cum mă bucur eu”, a spus un turist.
Anatoli este din Chișinău și a venit cu familia în Poiana Brașov ca să petreacă sărbătorile pe rit vechi. Este printre puținii turiști care au ales România pentru vacanța de Crăciun.
„Am venit în Poiană alaltăieri să ne distrăm, să facem Crăciunul aici.
A fost super”, a spus acesta.

Citește și: VIDEO- Circulație blocată în mai multe zone din țară din cauza viscolului. În Galați, un microbuz cu pasageri s-a răsturnat din cauza vântului

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cei care nu au schiat s-au distrat pe cinste la săniuș. Printre zecile de turiști care alunecau pe derdeluș am cunoscut această familie din Republica Moldova. Pentru ei, cel mai mare cadou primit de la Moș Crăciun a fost zăpada.
„- În sfârșit ninge așa cum ne-am dorit când am venit aici cu câteva zile în urmă, cum se zice speranța moare ultima.
- E Crăciunul complet cu zăpadă?
- Crăciunul absolut complet, noi suntem și din Republica Moldova și am sărbătorit Crăciunul pe rit vechi împreună cu familia și acum ne distrăm cu copiii”, au spus turiștii.
Petrecerile care se încingeau în restaurantele și hotelurile din stațiune au rămas acum doar o amintire. Spațiile de cazare sunt mai mult goale, în această perioadă. De exemplu, la acest hotel de patru stele din Poiana Brașov gradul de ocupare este de 40%, dar printre oaspeți se află puțini turiști de peste Prut.
Hotelierii de la munte spun că nici în perioada Revelionului pe rit vechi nu vor avea prea mulți oaspeți din Serbia, Ucraina sau Republica Moldova.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si