„Nemulțumiri apar și în rândurile forțelor de ordine, care acuză prin sindicaliști că sunt folosiți pe post de <<sperietori>> împotriva protestatarilor. Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut luni miniștrilor de linie să urgenteze elaborarea actelor normative care să rezolve toate problemele și să pună capăt protestelor.

Continuă protestele transportatorilor și fermierilor. Marile orașe din țară, blocate de camioane și tractoare

Fermierii și transportatorii din Sibiu s-au mobilizat de la primele ore ale zilei și au acaparat toate intrările din oraș.

Aproape 300 de utilaje agricole și camioane au mărșăluit pe străzi, iar traficul a fost complet dat peste cap.
Aproape 150 de tractoare și camioane au circulat cu viteză redusă pe drumul expres care leagă Craiova de București. Protestatarilor li s-au alăturat și taximetriștii, dar și olteni care au venit să își strige nemulțumirile din propriile mașini.
Cu asalt au fost luate și șoselele care duc spre principalele granițe. Protestatarii au blocat vama Siret, spre Ucraina.
Blocaje au fost și la Vama Albița, unde coloana de protestatari s-a întins pe câțiva kilometri, dar și la Vama Moravița, în județul Timiș.
Și la Malul Mării transportatorii și fermierii au protestat. Acolo și-a făcut apariția și liderul partidului AUR, George Simion. Protestatarii nu au stat la discuții și l-au alungat, la fel cum s-a întâmplat și în Capitală zilele trecute.

Citește și: VIDEO. Fermierii au ajuns la o înţelegere cu ministrul Agriculturii. "Probabil că vom decide să suspendăm protestele"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„La revedere! Nu aveți ce căuta în Constanța, aici! Acolo la hoții voștri să vă duceți! Taie-o! Taie-o cu hoții tăi cu tot”, au strigat protestatarii.
Cea de-a șasea zi de proteste a provocat haos pe șosele în mai bine de 20 de județe din țară. Hotărâți să nu se lase păgubași până când nu obțin de la guvernanți tot ce au cerut, mare parte dintre transportatori și fermieri au plecat cu utilajele către punctul fierbinte al protestelor: capitala țării.
Sute de camioane și tractoare sunt încolonate pe centura Bucureștiului. Protestatarii și-au petrecut fiecare noapte în utilaje, iar răbdarea pare să le dispară după atâtea zile de negocieri care nu au dus la rezultate concrete.
În plus, protestatarii spun că au început să fie vânați de autorități, se plâng că au loc abuzuri și că nu sunt lăsați să intre-n oraș să protesteze.
La nivel național au fost întocmite până acum 24 de dosare penale după protestele fermierilor, însă reprezentanții Poliției și Jandarmeriei se justifică și spun că protestatarii ar fi fost incitați pe grupuri să recurgă la violență.
De cealaltă parte, voci din rândurile forțelor de ordine se arată nemulțumite de felul în care au fost gestionate intervențiile la proteste. Cosmin Andreică, liderul sindicatului Europol, susține că politicienii îi folosesc pe polițiști și jandarmi pentru a intimida și că se face presiune asupra oamenilor legii pentru a-i împiedica pe protestatari să ajungă la Guvern.
Reprezentanții protestatarilor au purtat negocieri până acum cu Ministerul Agriculturii, cel al Transporturilor, Ministerul Finanțelor și ASF.

Astăzi, delegația transportatorilor și fermierilor a prezentat Guvernului lista cu revendicări, printre care se numără plafonarea asigurărilor RCA, mai puține controale în vămi, dar și modificări la controlul rovignetei. Specialiștii în economie trag însă un semnal de alarmă și spun că măsurile cerute de protestatari vor avea consecințe în buzunarele celorlalți români.
Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut miniștrilor implicați să urgenteze elaborarea actelor normative care să rezolve toate problemele și să pună capăt protestelor. Noi discuții între autorități și protestatari sunt programate și în zilele următoare, însă soluțiile se lasă așteptate până la ședința de Guvern de la finalul săptămânii.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si