Ploile torentiale au lasat prapad in judetul Mures unde zeci de gospodării au fost inundate.

Cele mai afectate au fost cele din orașul Târnăveni și comunele limitrofe- unde mai multe curți și subsoluri au fost acoperite de ape. In aceste zone a fost in vigoare un cod portocaliu de furtuna cu precipitatii abundente, de peste 40 de litri pe metrul patrat.

Zeci de echipe de pompieri si voluntari au sarit in ajutorul oamenilor.

Vremea rea a lovit si in Alba. In localitatea Turdaș, detasamente de pompieri au adus motopompe pentru scoaterea apei din mai multe gospodarii. La Aiud, apele au navalit peste curtile oamenilor.

Ploi torențiale care au făcut prăpăd în gospodării. Localități inundate

Toata agoniseala localnicilor s-a transformat in noroi si in comuna Hopârta, iar fortele de interventie au lucrat ore in sir ca sa evacueze apa.

Potop a fost si in Cluj unde a plouat atat de tare incat gospodariile de la marginea orasului au fost acoperite de ape.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Militarii de la ISU au trebuit sa intervina si pentru a decolmata canalizarile care nu au mai facut fata cantitatii uriase de apa iar multe strazi s-au transformat in adevarate rauri.

Până la ora 5 dimineața, a fost desfășurată o intervenție si pentru evacuarea apei acumulată în urma ploilor abundente la un șantier aflat în construcție, de pe strada Soporului.

Din fericire, aici pagubele nu au fost însemnate.

Aseara, la Craiova, un tramvai a luat foc dupa ce a fost lovit de fulger in timpul unei furtuni. Din fericire nici un calator nu se afla inauntru in acel timp.

Ploile torentiale, cu vijelii, tunete si fulgere vor continua in in centrul, estul si sudul tarii. Pana maine este deja in vigoare un cod galben de instabilitate atmosferica, dar si unul portocaliu pentru 18 judete, valabila pana diseara.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si