Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Zeci de pesticide în legumele și fructele pe care le cumpărăm

Până la zece tipuri diferite de pesticide și alte substanțe se găsesc în fructele și legumele pe care le cumpărăm, mai ales în extrasezon, atrag atenția specialiștii. Cartoful, leguma cea mai căutată la noi, zisă și mâncarea săracului, este și cea mai nesigură pentru consum, urmată de căpșuni și mere. La polul opus, adică cel mai puțin tratate, sunt porumbul, pepenele și vinetele.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Mai ales iarna, pe rafturi și în piețe putem găsi foarte rar legume sau fructe crescute natural, pentru că, susțin producătorii, în afara sezonului trebuie intervenit pentru ca plantele să crească.

Citeste si: VIDEO| Românii încep să mănânce tot mai sănătos. Ce alimente ar trebui evitate

Potrivit autorităților sanitar-veterinare, cei mai nesiguri pentru consum sunt cartofii, căpșunele și merele, în timp ce pe primele trei locuri pe lista legumelor și fructelor sigure sunt avocado, porumbul și ananasul.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În extrasezon sunt folosite cele mai multe substanțe chimice pentru tratarea plantelor.

Citeste si: Lintea. Super-alimentul care îți prelungește viața! Ce este, de fapt, și cum se prepară corect

Printre legumele cele mai nesigure pentru consum se numără şi tomatele, care, recoltate în extrasezon, sunt tratate chimic în exces din cauza dăunătorilor.

Imazalil (E233) este pesticidul nociv care acoperă coaja citricelor, autorizat inclusiv în România, dar pe care-l putem îndepărta cel puțin de pe coajă, dacă o spălăm bine sau o curățăm, după caz.

Citeste si: Fructe și legume pline de pesticide! Ce sfaturi dau autoritățile

Roșiile, piersicile, merele, perele trebuie spălate riguros timp de cel puţin trei minute, după care să fie lăsate într-un vas cu apă în care este adăugat puţin bicarbonat de sodiu, care are calitatea de a elimina unele pesticide.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI