Zeci de tancuri israeliene au intrat luni în sudul Fâșiei Gaza, în timp ce rachetele Hamasului au bombardat centrul Israelului, la Beersheba, însă au fost respinse de scutul aerian extrem de performant.

Citește și: Teroarea din Gaza continuă. Sute de familii își plâng apropiații care acum nu mai sunt printre noi: „Ne-au spus că vom fi în siguranță în Sud. Acum fiul meu este mort”

Forțele Armate Israeliene (IDF) se îndreaptă spre Khan Younis, drumul principal nord-sud al Fâșiei fiind declarat „zonă de luptă”. Trupele încă operează în nordul Gazei, informează Times of Israel.

Obiectivele armatei israeliene în nordul Fâşiei Gaza sunt ”aproape atinse”, anunţă luni, la postul militar israelian de radio, comandantul Corpului blindat mecanizat, generalul de brigadă Hisham Ibrahim, relatează CNN.

”Obiectivul războiului în nordul Fâşiei Gaza este aproape atins”, a subliniat generalul Hisham Ibrahim.

Zeci de tancuri israeliene au intrat luni în partea de sud a Fâșiei Gaza și au fost văzute acționând lângă Khan Younis, în timp ce armata a continuat extinderea ofensivei terestre în zonă, unde crede că se ascund liderii Hamas.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Între timp, teroriștii palestinieni au tras cu rachete în centrul Israelului, precum și în orașele din sud și în localitatea Beersheba.

Mutare de ultim moment al armatei Israelului în Fâșia Gaza

Unele dintre tancurile Forțelor de Apărare Israelului au fost văzute în partea de sud a drumului Salah al-Din, principala autostradă nord-sud a Fâșiei, pe care purtătorul de cuvânt al armatei în limba arabă a declarat-o a fi o „zonă de luptă”.

Purtătorul de cuvânt al IDF a transmis că militanții Hamas se ascund în mod deliberat printre civili, astfel încât locuitorii din Gaza să suporte consecințele atrocităților Hamas.

"Războiul nostru este împotriva Hamas, nu împotriva oamenilor din Gaza. Luăm măsuri extinse pentru a atenua daunele aduse civililor pe care Hamas îi folosește drept scuturi", a declarat oficialul IDF.

„Înaintarea militară a IDF în zona Khan Younis nu permite circulația civililor prin axa Salah al-Din în zonele de la nord și de la est de oraș”, a declarat locotenent-colonelul Avichay Adraee pe rețeaua X, anunțând un nou coridor umanitar în sudul Gazei.

El a spus că IDF va facilita circulația civililor printr-o rută de ocolire la vest de Khan Younis.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Israelul a promis că va distruge Hamas după masacrele din 7 octombrie, în care teroriștii palestinieni au năvălit peste granița din Gaza și au măcelărit aproximativ 1.200 de oameni, majoritatea civili, și au luat aproximativ 240 de ostatici.

Alertă: Suferinţă "intolerabilă" a populaţiei din Gaza

Preşedinta Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), Mirjana Spoljaric, a anunţat luni pe reţeaua socială X (fostă Twitter) că a ajuns în Fâşia Gaza, denunţând suferinţa "intolerabilă" a populaţiei, relatează presa internațională.

"Am ajuns în Gaza, unde suferinţa populaţiei este intolerabilă. Reiterez apelul nostru urgent ca civilii să fie protejaţi conform legilor războiului şi ca ajutorul să intre neîngrădit. Ostaticii trebuie eliberaţi şi CICR autorizat să-i viziteze în siguranţă", a scris ea.

Potrivit CICR, vizita sa în Gaza urmăreşte "să facă să avanseze eforturile de a atenua bilanţul umanitar greu pe care actualul conflict îl are asupra civililor", în condiţiile în care luptele dintre armata israeliană şi Hamas au fost reluate la 1 decembrie.

"Nivelul suferinţei umane este intolerabil. Este inacceptabil ca civilii să nu aibă un loc sigur în care să meargă în Gaza şi, cu un asediu militar instituit, nu este posibil un răspuns umanitar adecvat în acest moment", a mai spus Spoljaric.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si