Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Zeci de tancuri ale armatei Israelului au intrat în sudul Fâșiei Gaza

Războiul dintre Israel și gruparea extremistă Hamas a continuat după ce armistițiul și schimbul de prizonieri au luat sfârșit. Zeci de tancuri ale armatei israeliene au intrat în sudul Gazei în cursul zilei de luni, 4 decembrie.

Sorin Negru,

Mutare de ultim moment al armatei Israelului în Fâșia Gaza

[Sursa foto: Times of Israel]

DISTRIBUIE
acest articol

Zeci de tancuri israeliene au intrat luni în sudul Fâșiei Gaza, în timp ce rachetele Hamasului au bombardat centrul Israelului, la Beersheba, însă au fost respinse de scutul aerian extrem de performant.

Citește și: Teroarea din Gaza continuă. Sute de familii își plâng apropiații care acum nu mai sunt printre noi: „Ne-au spus că vom fi în siguranță în Sud. Acum fiul meu este mort”

Forțele Armate Israeliene (IDF) se îndreaptă spre Khan Younis, drumul principal nord-sud al Fâșiei fiind declarat „zonă de luptă”. Trupele încă operează în nordul Gazei, informează Times of Israel.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Obiectivele armatei israeliene în nordul Fâşiei Gaza sunt ”aproape atinse”, anunţă luni, la postul militar israelian de radio, comandantul Corpului blindat mecanizat, generalul de brigadă Hisham Ibrahim, relatează CNN.

”Obiectivul războiului în nordul Fâşiei Gaza este aproape atins”, a subliniat generalul Hisham Ibrahim.

Potrivit CICR, vizita sa în Gaza urmăreşte "să facă să avanseze eforturile de a atenua bilanţul umanitar greu pe care actualul conflict îl are asupra civililor", în condiţiile în care luptele dintre armata israeliană şi Hamas au fost reluate la 1 decembrie.

"Nivelul suferinţei umane este intolerabil. Este inacceptabil ca civilii să nu aibă un loc sigur în care să meargă în Gaza şi, cu un asediu militar instituit, nu este posibil un răspuns umanitar adecvat în acest moment", a mai spus Spoljaric.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI