Putin ar putea folosi armament nuclear sau chimic, pentru că nu acordă nicio valoare vieţii ucrainenilor, acuză Zelenski în acest interviu, acordat lui Jake Tapper în biroul său, la Kiev.

Nu doar eu, ci toată lumea, toate ţările din lume trebuie să fie îngrijorate, pentru că poate să nu fie o informaţie reală, dar poate fi adevărul ”, a avertizat Zelenski, în engleză.

Armamentul chimic, ar trebui s-o facă, ar putea s-o facă. Pentru ei, viaţa poporului (ucrainean nu înseamnă) nimic. De aceea ”, a declarat el.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ar trebui să ne gândim să nu ne fie frică. Să nu ne fie frică, ci să fim pregătiţi. Dar aceasta nu este o problemă a Ucranei, nu doar a Ucrainei, ci a întregi lumi, cred eu ”,

a adăugat el.

Citeste si: Un apartament cadou pentru regina propagandei

Volodimir Zelenski a rămas în Ucraina de 50 de zile, de când Rusia a declanşat războiul, iar armata ucraineană s-a opus unor încercări ale Kremlinului de a cuceri Kievul, obligând Rusia să se reorienteze către estul şi sudul ţării, unde Ucraina preconizează o escaladare semnifcativă a conflictului în zilele următoare.

America avertizează: Putin poate folosi armament nuclear tactic în Ucraina

Directorul CIA William Burns a anunţat că Agenţia supraveghează „foarte atent” această posibilitate şi a subliniat că Statele Unite nu au observat măsuri care să arate s-ar pregăti de acest lucru.

Citeste si: Nicolae Ciucă: Nu suntem în niciun fel de pericol să asigurăm uleiul comestibil necesar pentru consum

Având în vedere că preşedintele rus (Vladimir) Putin şi liderii ruşi pot să fie cuprinşi de disperare, ţinând cont de înfrângerile pe care le-au suferit până acum din punct de vedere militar (în Ucraina), niciunul dintre noi nu poate lua în neserios ameninţarea pe care o reprezintă o eventuală recurgere la armament nuclear tactic sau la armament nuclear de putere slabă”, a avetizat joi, într-un discurs la Universitatea Georgia Tech, la Atlanta, William Burns.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si