"Unde-i salvarea? Unde-i salvarea?"

Plaja din Mamaia s-a transformat în câteva clipe, dintr-un loc de distracție, în terenul de intervenție al salvatorilor. Pe nisip s-a dat o luptă pe viață și pe moarte, chiar sub privirile turiștilor. Totul s-a petrecut în condițiile în care salvamarii au arborat steagul roșu de dimineață, iar asta însemna că înotul este interzis.

Marea agitată le-a furat viața

"Am intrat cu un salvamar, salvamar care din păcate e întins pe jos, l-au prins curenții. S-a întâmplat în partea asta, pe-aici, a fost apa până la brâu și i-a luat curentul pe toți"

"- Câți au intrat în apă?

- Au intrat mai mulți, s-a făcut un cordon de persoane și a mai scos din ei. Dar pe unii îi lua valul în continuare".

Prima alertă a fost dată în legătură cu 5 turiști în pericol de înec. Primii care au intervenit au fost salvamarii și angajații plajelor private din zonă care au folosit mai multe skyjeturi pentru a ajunge la victime. În același timp au fost trimise trei ambulanțe, o autospecială de transport victime multiple, o șeniletă și un elicopter.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"La fața locului s-a format un lanț uman, intervenția fiind destul de dificilă din cauza valurilor mari și a mării care era foarte agitată", a declarat ISU DOBROGEA.

Marea a fost agitată încât și salvamarii s-au simțit în pericol.

"Curenții foarte mari. O dată ce treci la un metru jumătate, sunt curenții foarte mari".

Trei turiști au fosr resuscitați pe plaja idn Mamaia timp de zeci de minute.

Martorii au folosit umbrele pentru a le ține umbră salvatorilor care încercau din răsputeri să-i readucă în simțiri. Din păcate, eforturile paramedicilor au fost în zadar. Din cei cinci turiști luați de valuri, trei bărbați au murit. Alte două persoane au ajuns la spital. Între timp, în altă zonă din Mamaia, un alt turist n-a mai făcut față valurilor puternice.

A fost căutat inclusiv de pe mare, cu o ambarcațiune specială. A fost scos în cele din urmă fără puls, dar a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportat la spital, în stare gravă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

În stațiunea Venus, în urmă cu 2 ore, un alt bărbat a fost scos fără suflare dintre valurile puternice. În ciuda manevrelor de resuscitare, a fost declarat decesul și a devenit a patra victimă a zilei. În toate stațiunile de pe litoralul românesc, astăzi a fost arborat steagul roșu.

Citește și: Un român s-a luat la bătaie cu polițiștii într-un spital din Spania. Bărbatul s-a prezentat la urgențe cu actele altei persoane. Era sub influența alcoolului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si