Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Zidul Plângerii din Ierusalim, șters de rugăciuni și lacrimi. Locul de pelerinaj este gata să primească noi dorințe de la credincioși

Zidul Plângerii din Ierusalim a fost curățat de rugăciuni și lacrimi. Acest proces se face de două ori pe an pentru a face loc altor bilețele scrise de credincioși.

Redactia Stirile Kanal D,

Zidul Plângerii- Șters de rugăciuni și lacrimi [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Zidul Plângerii din Ierusalim a fost curățat, iar bilețelele credincioșilor către Dumnezeu au fost scoase și îngropate. Locul de pelerinaj unde creștinii își pun speranța este acum gata să primească noi dorințe”, a transmis Christian Sabbagh.

Zidul Plângerii, șters și curățat de lacrimi

A început curățenia generală pentru Paștele evreiesc la Ierusalim. Sub directa supraveghere a rabinului șef, peticele de hârtie, pe care stau scrise rugămințile și dorințele credincioșilor, sunt extrase cu migală din crăpăturile zidului. Este o tradiție care are loc de două ori pe an pentru a fi făcut loc altor mesaje scrise de credincioși pentru Cel de Sus.
Pentru că religia iudaică interzice distrugerea oricărui obiect pe care este scris numele lui Dumnezeu, biletele sunt îngropate apoi pe Muntele Măslinilor.

Citește și: VIDEO- Recoltarea sparanghelului, grăbită de căldura din acest an. De sărbători, leguma se va găsi pe toate rafturile

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Practica de a lăsa mesaje scrise se pare că datează încă din 1743, an în care se menționează oficial că dorinţele se împlinesc mai repede dacă sunt scrise de mână pe bucăţele de hârtie.
Mai mult de un milion de mesaje sunt puse în zid anual și nu doar de credincioșii evrei, ci şi vizitatorii străini lasă astfel de mesaje.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI