"Întoarcerea elevilor în bănci se resimte în camerele de gardă ale spitalelor din întreaga țară. Zilnic se prezintă aici, zeci de copii cu infecții respiratorii. Cel mai grav este că gripa a făcut deja prima victimă în rândul celor mici, o fetiță de 4 ani. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că cel mai probabil ne vom confrunta cu un nou val de infecții respiratorii în zilele ce urmează", a transmis Cristian Sabbagh.

Școala umple camerele de gardă

Mihaela a venit cu cel mic la camera de gardă a spitalului Marie Curie, pentru că, de 3 zile febra nu îi mai scade.

"Febră 40 de 3 zile, cu tuse, frisoane și febră 40. Am avut gripa A toți și a fost dezastruos. De la cel mai mic, am venit eu cu ea, am dat soțului, fetiței și lui", a spus Mihaela, mamă.

Creșterea îmbolnăvirilor cu virusuri respiratorii s-a vazut cel mai bine după ce copiii s-au întors în bănci.

"Vorbim de mai multe cazuri, ceea ce, era de așteptate pentru că au început colectivitățile și copiii susceptibili, fie că n-au făcut niciodată vaccinul, fie că- prin starea de sănătate au o oarecare fragilitate, s-au întâlnit în spații comune și neventilate. Pentru că nouă, românilor ne e frică de curent.

Și atunci, stând într-o clasă 30 de copii, e suficient să vină un copil gripat", a declarat doctor Mihai Craiu, medic primar pediatrie INSMC.

Deși este considerată o afecțiune banală, gripa poate pune viața în pericol, dacă nu este tratată corespunzător. În Prahova, o fetiță de 4 ani a murit din cauza virusului gripal, fiind si primul caz de deces la copii din acest sezon. Camerele de gardă sunt din ce în ce mai aglomerate.

"În ultimele zile, noi am avut în mod constant peste 30-35 de cazuri, în fiecare zi, confirmate. Chiar ieri am avut 40 și ceva, deci trendul este crescător", a declarat doctor Mihai Craiu, medic primar pediatrie INSMC.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Copiii de varste mici sunt cei mai predispuși infecțiilor.

Cabinetele medicale din unitățile de învățământ trimit constant atenționări părinților să țină copiii acasă, dacă au semne de boală, dar îmbolnăvirile cresc.

"Stimați părinți, vă rugăm insistent să rețineți acasă copiii cu febră, durere de cap și de gât, tuse persistentă, până la vindecarea lor. O zi, două de repaus ajută la vindecarea mai ușoară a unei viroze fără agravarea bolii si mai ales fără a-i îmbolnăvi și pe ceilalți", este un mesaj de atenționare de la un cabinet școlar.

"Numai în prima săptămână din acest an au fost înregistrate peste 4100 de cazuri de gripă, iar în total aproape 73 de mii de persoane au fost diagnosticate cu o infecție respiratorie, potrivit INSP", a declarat Andra Ionescu, reporter Știrile Kanal D.

Simptomele care îi aduc pe copii la spital sunt dintre cele mai diverse.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

"Sunt cazuri care prezintă simptomatologie respiratorie, viroze respiratorii, enetroviroze. Simptomatologie febră foarte înaltă, cu bronșite, bronșiolite eventual", a declarat doctor Claudia Cobzariu, medic specialist.

Ultimele date publicate de INSP au confirmat până în acest moment moartea a 16 oameni din cauza gripei. Cele mai simple măsuri de protecție pe care medicii le recomandă cu tărie sunt purtarea măștilor de protecție, vaccinarea și menținerea regulilor elementare de igienă.

Citește și: Arnold Schwarzenegger a fost reținut pe aeroportul din München! Ce a făcut starul hollywoodian?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si