UPDATE 18:15: România a decis să doneze un sistem de apărare PATRIOT Ucrainei

În cadrul ședinței CSAT de joi, 20 iunie 2024, membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării au decis ca România să doneze un sistem de apărare tip PATRIOT Ucrainei, hotărâre justificată de deteriorarea securității acestui stat de către atacul trupelor rusești.

Volodimir Zelenski a mulțumit președintelui Klaus Iohannis și României pentru această decizie, în cadrul unei postări în mediul online.

Citește AICI continuarea 

UPDATE 16.57: Klaus Iohannis nu mai vrea la conducerea NATO! Pe cine susține România, după ce șeful statului și-a retras candidatura

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Klaus Iohannis s-a retras din cursa pentru postul de secretar general NATO.

Klaus Iohannis nu mai candidează pentru șefia NATO! Președintele s-a retras din cursa pentru funcția de secretar general al organizației. Anunțul a fost făcut de către Administrația Prezidențială în cursul zilei de joi, atunci când liderul țării i-a anunțat și pe membrii CSAT că și-a retras candidatura.

După ce Klaus Iohannis și-a retras candidatura pentru șefia NATO, liderul statului a declarat că este în favoarea lui Mark Rutte pentru funcția de secretar general.

Citește AICI continuarea

 

Știrea inițială:

„Este ziua deciziilor la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis ar trebui să anunțe astăzi hotărârea luată în raport cu candidatura lui pentru șefia NATO. Șeful statului a convocat CSAT-ul și are pe ordinea de zi și alte aspecte de securitate națională. Colega mea, Iasmina Ardelean, vine cu detalii”, a spus Cristina Dorobanțu.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Ședință crucială la CSAT. România ar putea trimite Ucrainei un sistem de apărare PATRIOT

Ce are Klaus Iohannis pe ordinea de zi

Iasmina Ardelean, reporter: La ora 13 începe ședința CSAT. Subiectul principal de discuție este donarea unui sistem de apărare antiaeriană Patriot către Ucraina. Solicitarea a venit din partea liderului SUA, Joe Biden, dar președintele Klaus Iohannis a spus că România nu va trimite Patriot în Ucraina până nu va primi ceva la schimb, astfel încât să nu rămână vulnerabilă.

Iasmina Ardelean, reporter: Însă, potrivit unor surse, Ministerul Apărării nu ar fi de acord să trimită încă acest sistem, astfel că ar fi dat un aviz negativ cererii. Ceea ce nu înseamnă că România nu va dona echipamentul militar, ci că momentul ar putea fi amânat.

Citește și: Iohannis și Ciolacu îi felicită pe tricolori după victoria entuziasmantă cu 3-0 în fața Ucrainei de la Euro 2024

Iasmina Ardelean, reporter: Un alt subiect de pe ordinea de zi este și candidatura președintelui Klaus Iohannis la șefia NATO. Șeful statului a declarat ieri că va anunța întâi în CSAT dacă se retrage din cursă și dacă îl va sprijini pentru acest post pe premierul olandez, Mark Rutte.

Ulterior, anunțul va fi făcut și public.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si