Prefectul Capitalei promite că duminică se va lua o decizie care vizează strict prelungirea restricțiilor actuale. Vorbim de masca obligatorie în aer liber și în spații închise. De asemenea, restaurantele și sălile de spectacole vor avea activitatea suspendată.

Capitala este în scenariul roșu: astăzi a fost anunțată o rată de incidență de 4,85 de cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Citeste si: VIDEO- Sătui de carantină, au răbufnit. Proteste în București și în țară

Măsura carantinării nu scade numărul de infectări

În Ilfov e și mai grav: rata de incidență e cea mai mare din țară: 6,36. Așa se face că orașele Bragadiru, Popești Leordeni și Otopeni sunt în carantină, alături de mai multe comune.

Dar măsura nu este neapărat una salvatoare: Timișoara este în carantină de 12 zile, dar numărul de infectări e tot mai mare acolo.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Bucureștiul, tot mai izolat. Alte patru localități din jur intră în LOCKDOWN

Decizii de urgență în județul Ilfov

Localităţile ilfovene  Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari  intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de sâmbătă seara, de la ora 22,00, informează Instituţia Prefectului Ilfov.

Potrivit unui comunicat al instituției transmis sâmbătă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov  a adoptat în şedinţă extraordinară  patru hotărâri care vizează instituirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Domneşti cu satele aparţinătoare Domneşti

şi Ţegheş, comuna Jilava, oraşul Pantelimon şi oraşul Voluntari.

Citeste si:  Bilanț coronavirus, sâmbătă 20 martie. Scenariu negru pentru România

Deciziile au fost luate ca urmare a analizei de risc efectuate de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică

Propunerile au fost înaintate către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, iar șeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat, a emis ordinele privind instituirea carantinei pentru localităţile respective.

Citeste si:  Țara din care a pornit pandemia mai are un singur infectat cu coronavirus! Ce a pățit acesta

Măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent în localităţile carantinate sau care tranzitează zonele carantinate se regăsesc în ordinele şefului DSU.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si