„Șefii marilor rețele de socializare au fost audiați în Congresul American cu privire la pericolul pe care îl reprezintă aceste platforme pentru copii. Pentru prima dată, victime ale abuzurilor sexuale și părinți care au rămas fără copii din cauza bullyingului de pe rețele au fost față în față cu cei pe care îi acuză că au permis asemenea tragedii”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Șefii marilor rețele de socializare, audiați

Șefii Meta, Discord, Snapchat, X și TikTok au trebuit să facă față tirurilor de acuzații venite din partea victimelor abuzurilor de pe rețelele de socializare. Niciunul nu a reușit să răspundă clar cum va face lumea virtuală mai sigură, dar Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, și-a luat inima în dinți și și-a cerut iertare.
Dar durerea unei mame care și-a pierdut fiul nu va putea fi ștearsă niciodată. Sau al unui tată care nu-și va mai vedea copilul niciodată. Tocmai de aceea, politicienii americani vor să pună piciorul în prag pentru un control mai strict al rețelelor de socializare.

Citește și: Ce le-a spus Cornel Dinicu judecătorilor? Cum arată, de fapt, rețeaua electrică de la Ferma Dacilor?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În fața valului de acuzații, șefii rețelelor de socializare au ripostat cu promisiuni sau constatări sumbre.
Pentru a diminua violențele și abuzurile din online, politicienii americani vor să inițieze un act pentru siguranța online a copiilor. O altă idee este obligația platformelor de socializare să verifice vârsta utilizatorilor și să interzică accesul copiilor care nu au împlinit vârsta de 13 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si