VIDO- Bacteria pneumoniei severe, în România. Ce spun doctorii?
Mycoplasma, bacteria pneumoniei severe, a ajuns în România. Ce avertizează doctorii specialiști?
Pneumonia cu mycoplasmă pare să amenințe acum spitalele din țara noastră. Medicii o mai numesc sindromul plămânilor albi, iar primele cazuri au fost confimate la spitalele de boli infecțioase din București. Specialiștii spun că simptomatologia severă ar putea să pună probleme serioase sistemului sanitar românesc, din moment ce diagnosticarea nu este tocmai la îndemână, a transmis Cristian Sabbagh.
Pneumonia atipică ce a umplut spitalele din China, SUA, Danemarca, Franța și Italia a ajuns și în România. Temerile medicilor sunt acum legate de înmulțirea cazurilor de îmbolnăvire.
Mai mult de jumătate dintre prezentările din fiecare zi, adică peste 100, înseamnă infecție respiratorie care sunt de cele mai multe ori virale, vorbim în primul rând de gripă, sunt și alte virusuri care se transmit pe cale respiratorie, mai e și ceva Sars-cov2. Sunt și infecțiile bacteriene și vorbim și de mycoplasma pneumonie, dar procentul celor care au dovedită această bacterie este un procent foarte mic, a declarat Adrian Marinescu, medic infecționist.
Mycoplasma pneumonie poate fi un real pericol pentru copii, însă poate afecta și adulți.
O răceală foarte gravă, de vreo două săptămâni cu tratament acasă nu a trecut. Transpirație, insomnie, nu am putut să dorm noaptea,
Primele simptome care anunță boala pot fi confundate cu ușurință cu cele specifice unei banale infecții respiratorii, însă evoluția bolii aduce stare generală proastă și probleme respiratorii serioase.
Așa se face ca inclusiv medicii au o misiune extrem de grea atunci când vine vorba despre un diagnostic.Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Medicii trag un semnal de alarmă. Nu se știe câte cazuri de pneumonie cu mycoplasmă sunt încă în România, pentru că mulți bolnavi nu sunt diagnosticați corect.
Nu poți face un test rapid ca în cazul covidului. Mycoplasma pneumonie poate fi diagnosticată printr-un test serologic, un test de sânge care să căutăm anumiți anticorpi, dar acei anticorpi se dezvoltă, unii după 14 zile de la infecție, alții mult mai devreme, dar nu sunt teste de rutină, a
declarat un Răvan Vintilescu, medic de familie.
Diagnosticul se pune într-un fel prin excludere, adică ai simptomele pneumoniei, ai imaginea radiologică, ai CT-ul de plămâni care îți indică o pneumonie și nu ți-au ieșit germenii uzuali, atunci poți presupune că este vorba de mycoplasma.
Cu toate acestea, bacteria trebuie tratată corespunzător.
E important să ai un diagnostic la timp și să primești un tratament antibiotic care să fie adecvat pentru că sunt doar anumite antibiotice care funcționează,
Citește și: VIDEO- Îi scoatem pe copii afară când e prea frig? Cum trebuie îmbracați cei mici
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
La fel ca restul infecțiilor respiratorii, principalele modalități de transmitere sunt tusea și strănutul, astfel, medicii atrag atenția din nou, să evităm locurile aglomerate, iar atunci când strănutăm, sau tușim să ne acoperim gura și nasul.