VIDEO - Urzicile, în meniul de la restaurant. Cele mai gustoase rețete din aceste verdețuri
Urzicile pot fi considerate vedetele sezonului, mai ales că au apărut și în restaurante. Iată cum pot fi preparate cele mai gustoase rețete.
„Urzicile sunt printre cele mai căutate verdețuri de sezon. Sunt atât de aromate încât au ajuns chiar și-n meniurile restaurantelor. Am ajuns și noi într-o băcănie unde un maestru al gusturilor ne-a arătat cum să facem rapid o mâncare de urzici dar și o ciorbă la fel de bună”, a transmis Simona Pătruleasa.
Suntem în cunoscuta băcănie a lui Marius Tudosiei care ne-a întâmpinat cu o rețetă de sezon deosebită.
Tragem ceapa un pic la tigaie, în ulei și unt, dar nu o ținem cât să se prăjească, ci suficient să i se împrăștie aroma.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Apoi tăiem usturoiul în bucățele. După ce a devenit translucidă ceapa, punem usturoiul în tigaie. Apoi și urzicile.
Smântâna e un element extrem de important în această mâncare.
După câteva minute iată că a venit și finalul: o mămăliguță rumenită în farfurie, la care se adaugă mâncarea de urzici. Apoi și un ou deasupra.
Între timp, de la bucătărie a sosit și ciorba oltenească de urzici.