„Urzicile sunt printre cele mai căutate verdețuri de sezon. Sunt atât de aromate încât au ajuns chiar și-n meniurile restaurantelor. Am ajuns și noi într-o băcănie unde un maestru al gusturilor ne-a arătat cum să facem rapid o mâncare de urzici dar și o ciorbă la fel de bună”, a transmis Simona Pătruleasa.

Urzicile, vedetele sezonului și în restaurante

Suntem în cunoscuta băcănie a lui Marius Tudosiei care ne-a întâmpinat cu o rețetă de sezon deosebită.

Despre ce este vorba?
„Astăzi o să gătim urzici”, a spus bucătarul.
Așadar, urzicile sunt curățate bine și puse la opărit. Apoi se scurg bine și obținem o pastă cremoasă. Cu ea vom face o veritabilă mâncare de ceapă.

Citește și: VIDEO- EXCLUSIV- Miliarde de euro cheltuite de România pentru importurile de carne. Din ce țări ne procurăm friptura?

Tragem ceapa un pic la tigaie, în ulei și unt, dar nu o ținem cât să se prăjească, ci suficient să i se împrăștie aroma.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Apoi tăiem usturoiul în bucățele. După ce a devenit translucidă ceapa, punem usturoiul în tigaie. Apoi și urzicile.
Smântâna e un element extrem de important în această mâncare.

După câteva minute iată că a venit și finalul: o mămăliguță rumenită în farfurie, la care se adaugă mâncarea de urzici. Apoi și un ou deasupra.
Între timp, de la bucătărie a sosit și ciorba oltenească de urzici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: