Conducerea UMF Iași va adopta noi regulamente care nu vor ușura viața studențilo r. UMF dorește să introducă în regulament obligativitatea participării la cursuri și să mărească taxa de școlarizare la 10.000 lei anual. Studenții fac protest pe străzile orașului.

UMF Iași, decizii greu de acceptat de studenți

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași vrea să introducă prezența obligatorie la cursuri, dar și mărirea taxei de școlarizare de la 8.500

lei la 10.000 lei, anual, începând cu anul universitar următor. Aceste decizii au revoltat studenții care vor deveni în curând medici.

Studenții au organizat un protest pentru a se împotrivi deciziilor universității. La protest participă și studenții care urmează un program de studiu cu predare într-o limbă străină, engleză și franceză. Protestul a fost organizat și este susținut de Liga Studenților Iași.

Cu ocazia acestui protest, studenții au profitat de ocazie și au spus și situația de la orele de curs. Viitori absolvenți ai facultății de medicină protestează, pe lângă creșterea taxei și introducerea prezențelor obligatorii, și împotriva tehnicilor de predare pe care le au unii profesori, care, după spusele lor, nu țin pasul cu actualitatea.
Pe pancartele studenților mediciniști au apărut mesaje care arată și susțin motivele pentru care au ieșit să protesteze. Printre acestea se regăsesc "Leneşi sunt cei care nu vor să îmbunătăţească cursurile", "Ați vrut prezență? suntem aici", "Pretenţii mari pentru cursuri mediocre" sau "Vrem stabilitate, nu decizii peste noapte".

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Unul dintre mesajele studenților- "Vrem stabilitate, nu decizii peste noapte"
Unul dintre mesajele studenților- "Vrem stabilitate, nu decizii peste noapte"[Sursa foto: Facebook- Ești din Iași dacă...]

Citește și: EXCLUSIV: Subiecte Bacalaureat 2023 la Limba Română/ Dana Pîrvan: ”Subiectele au fost ușoare și frumoase, adecvate oricărui profil”

Studenții sunt susținuți de prorectorul UMF

Radu Iliescu, prorectorul UMF, susține protestul studenților doar în anumite cauze. Acesta a declarat că nemulțumirile studenților sunt discutate în prezent de conducerea universității, care se ocupă cu rezolvarea situației create. În schimb, prorectorul Radu Iliescu nu acceptă protestul studenților pentru măsura care prevede că aceștia trebuie să participe la cursuri, considerând că participarea la cursuri este absolut necesară pentru viitori medici.

”Este de neînţeles această solicitare. Este foarte dificil să ne imaginăm că un medic refuză cu atâta obstinaţie să participe efectiv la cursuri. Nu a fost practic o negociere pe acest punct, ne-au adus la cunoştinţă. Este vorba despre o decizie a Senatului, aici nu este un punct care se poate negocia”, a declarat Radu Iliescu.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Ea e tânăra care a renunțat la facultate fără să le spună părinților. Câștigă peste 9.000 de dolari pe zi! „Mă simțeam pierdută”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si