În contextul avertizării cod galben de viscol şi ninsori, pompierii au cele mai multe intervenţii în municipiul Arad, la copaci rupţi, cum ar fi pe străzile Barbu Lăutaru, Nicolae Alexici sau Şcoalei.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, au loc intervenţii pentru îndepărtarea unor "elemente de construcţie cu pericol de cădere", pe străzile Mărăşeşti, Calea Aurel Vlaicu, Banu Mărăcine, Nicolae Grigorescu, Piaţa Sporturilor şi bulevardul Revoluţiei.

Citește și: Viscol turbat la munte

Pompierii militari au acţionat pe şosele din zona Sebiş şi între localităţile Mădrigeşti şi Juliţa, unde vântul a rupt copaci.

ISU Arad informează că zona de munte a judeţului se află, până duminică la ora 18,00, sub atenţionare meteorologică cod galben.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"În intervalul menţionat, temporar va ninge şi vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50...70 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 m vântul va depăşi 80...90 km/h, astfel încât va fi viscol şi vizibilitate scăzută", a transmis ISU. 

Cod galben de vânt şi viscol până luni seară

Potrivit meteorologilor, este anunțat un val de frig în toată ţara până în 10 februarie.

Până luni seară, aproape jumătate de țară se află până luni seară sub cod galben de vânt şi viscol.

„Va fi ger noaptea şi dimineaţa în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 şi -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20...-18 grade. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, amplificând senzaţia de frig”, precizează ANM. 

Este deja în vigoare o avertizare cod galben, valabilă până luni, la ora 20:00, fenomenele vizate fiind transport de zăpadă şi viscol în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Sunt semnalate intensificări ale vântului

În Carpaţii Meridionali şi Orientali, local şi temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60...70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol şi vizibilitate redusă.

În această perioadă este valabilă o altă avertizare cod galben, care semnalează intensificări ale vântului, perioade cu transport de zăpadă, în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea;

„În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50...70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă şi vizibilitate redusă”, precizează ANM.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Conform meteorologilor, în intervalul 5- 10 februarie, vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative.

Citește și: Frig cumplit, în România, până pe 10 februarie 2023. Cod galben de vânt şi viscol până luni seară

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si