Premierul maghiar Viktor Orban se află zilele acestea la Beijing unde s-a întâlnit atât cu președintele Chinei, Xi Jinping, cât și cu liderul Rusiei, Vladimir Putin.

Numindu-l pe Viktor Orban „un vechi prieten”, Xi Jinping a remarcat că premierul Ungariei acordă de mult timp o importanță deosebită relațiilor țării sale cu China.

Citește și: VIDEO. Vladimir Putin, întâlnire de gradul zero cu președintele Chinei, Xi Jinping. Noi detalii în alianța anti-Occident

Xi Jinping a avut cuvinte de laudă la adresa liderului maghiar: „Ați susținut activ construirea în comun a Noului drum al Mătăsii și ați contribuit la promovarea dezvoltării de înaltă calitate a cooperării în acest proiect”, a spus Xi.

Relațiile dintre China și Ungaria, lăudate de Xi Jinping

Este pentru a treia oară când Viktor Orban participă la forumul de la Beijing, iar președintele chinez a menționat că și-ar dori să colaboreze cu premierul ungar pentru elaborarea unui plan de dezvoltare a cooperării în următorii 10 ani.

Președintele chinez a adăugat că Ungaria a fost una dintre primele țări care a recunoscut și stabilit relații diplomatice cu Republica Populară Chineză, iar prietenia tradițională dintre cele două țări are o istorie lungă.

În ultimii ani, indiferent de situația internațională în schimbare, relațiile China-Ungaria au menținut un nivel ridicat de dezvoltare, a spus Xi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Liderul de la Beijing a adăugat că țara sa este dispusă să ducă parteneriatul strategic China-Ungaria la noi niveluri.

Ungaria, parteneriat strategic cu China și Rusia

Ungaria, parteneriat strategic cu China și Rusia

[Sursa foto: Facebook / Orban Viktor]

Ce a declarat Viktor Orban la întâlnirea cu Xi Jinping

Premierul maghiar a precizat că Ungaria a sprijinit încă de la început Inițiativa Noului Drum al mătăsii și va face acest lucru în continuare.

În actuala situație geopolitică complicată, Ungaria se angajează să aprofundeze relațiile de prietenie și cooperare cu China și va continua să fie prietenul și partenerul de încredere al Chinei în UE, a subliniat Orban, citat de CGTN.com.

Viktor Orban s-a exprimat împotriva oricărei forme de așa-numită "decuplare și de-riscare", declarând că partea maghiară este dispusă să colaboreze cu China pentru a consolida cooperarea în domeniile economiei, comerțului, investițiilor și conectivității și pentru a aprofunda schimburile interumane.

Viktor Orban, relații tot mai strânse cu Rusia și China

Viktor Orban, relații tot mai strânse cu Rusia și China

[Sursa foto: Facebook / Orban Viktor]

Viktor Orban, relații tot mai strânse cu Rusia 

Viktor Orban are relații tot mai strânse cu Rusia lui Vladimir Putin și cu regimul autoritar de la Beijing, cu toate că Ungaria face parte din Uniunea Europeană și din NATO.

Premierul Ungaria a postat un mesaj pe Facebook după întâlnirea cu Vladimir Putin: "Negocieri cu președintele Putin. Astăzi, toată lumea din Europa este preocupată de o întrebare: va exista o încetare a focului în Ucraina? Pentru noi, ungurii, cel mai important lucru este ca afluxul de refugiați, sancțiunile și luptele să nu ajungă în zona noastră".

În comunicatul preluat de presa maghiară, se spune că Viktor Orban și Vladimir Putin au discutat despre cooperarea ungaro-rusă în domeniile transportului de gaze și petrol și energie nucleară.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

La întâlnirea cu Vladimir Putin, Viktor Orbán a subliniat importanța păcii.

Mesajul lui Viktor Orban la Beijing: Lumea se află la o răscruce

În cadrul discuțiilor diplomatice de la Beijing, premierul maghiar a declarat că "Lumea a ajuns la o răscruce și marea întrebare este în prezent dacă va fi război sau pace, izolare sau cooperare", potrivit Budapest Times.

Viktor Orban s-a declarat împotriva izolării, o aluzie subtilă la atitudinea Occidentului cu privire la Rusia, după agresiunea din Ucraina, dar la îndepărtarea de China.

Izolarea este ceva ce maghiarii cunosc foarte bine, a precizat Orban, și știu ce aduce ea în cele din urmă: sărăcie și amenințarea războiului.

"Alternativa pe care o dorim este extinderea relaíțiilor noastre economice atât cu Vestul, cât și cu Estul", a menționat liderul de la Budapesta.

"Sunt convins că aceasta este singura cale prin care Ungaria își poate prezerva competitivitatea și securitatea. De aceea mă aflu la Beijing", a completat liderul maghiar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si