În cel mai recent discurs al liderului de la Budapesta, Occidentul este considerat o putere decadentă, care va fi înlocuită deja de alte forțe.

Citește și: Interviul cu Vladimir Putin face încojurul lumii: „Voi ataca Polonia sau altă țară doar dacă suntem atacați!”

Viktor Orban a declarat marţi, la reuniunea anuală a ambasadorilor ţării sale, că hegemonia occidentală a luat sfârşit.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Premierul ungar consideră că noua ordine mondială emergentă necesită evaluare şi analiză constante, după cum a transmis marţi şeful biroului său de presă, Bertalan Havasi. 

Viktor Orban: Hegemonia occidentală a luat sfârşit

Hegemonia occidentală a luat sfârşit, consideră liderul maghiar, aliat constant al dictatorului de la Kremlin. Potrivit lui Orban, occidentalii "vor să divizeze economia mondială în blocuri geopolitice şi pun o presiune enormă pe ţări suveraniste precum Ungaria", l-a citat Havasi pe premierul Orban.

Ungaria are un interes în a rămâne membru al Uniunii Europene şi al NATO, dar nu în crearea de blocuri, a mai spus Orban.

""De aceea, ne vom întări alianţa cu alte ţări suveraniste", a adăugat liderul de la Budapesta la întâlnirea cu diplomații maghiari.

Citește și: VIDEO- De ce s-a întâlnit Viktor Orban la Beijing cu Vladimir Putin și președintele Chinei. Ce urmărește premierul Ungariei

"În loc să dăm explicaţii pentru diferenţele în politica noastră, ambasadorii Ungariei sunt însărcinaţi să prezinte succesul Ungariei cu date economice incontestabile", le-a mai transmis premierul membrilor corpului diplomatic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si