In luna augst au fost prinsi aproximativ 80 de migranti care au incercat sa intre ilegal pe teritoriul Romaniei. Disperarea pare sa fi crescut odata cu venirea toamnei si dupa ce tarile din zona au inceput sa ridica garduri la frontiera. Sunt granitele din Romania luate cu asalt de migranti?

„Sa treci din Iran in Turcia este periculos pentru ca politistii te impusca. Varul meu a murit acum 6 luni”, povesteste unul dintre ei.

Belgradul a devenit un oras de refugiu, fiind locul unde se adaposesc cei mai multi refugiati.

„Noi vrem sa plecam in Ungaria, insa politia nu ne lasa. Noi vrem sa ajungem a destinatie, dar nu ne fac actele de plecare”, se plang acestia.

Majoritatea stau intr-un parc: „Acolo mancam si dormmim, Nu avem unde”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Intrebati despre planurile lor, daca vor sa ajunga in Romania, toti spun „nu” pentru ca „situatia economica din Romania nu este buna”.

Acestia asteapta ca autoritatile sarbe sa le ofere acte temporare, ca apoi, sa isi poata continua drumul spre Europa.

Sunt si migranti care vor sa ramana aici pentru ca sarbii sunt buni.

Printre fugarii din parc este si un tanar jurnalist afgan. Povestea lui este una tragica. A fugit impreuna cu sotia si cativa prieteni de luptele ce se dau in tara lui. Nu toti au ajuns insa la destinatie.

Printre fugarii din parc este si un tanar jurnalist afgan.

Povestea lui este una crunta. A fugit din Afganistan

"Am plecat din Afganistan in urma cu noua luni. Opt am stat in Turcia, o luna in India, 2 zile in Bulgaria. In Bulgaria sunt multe probleme”, spune el, adaugand ca a ajuns in Serbia platind, pentru ca „fara bani nu se poate”.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si