Close sidebar
Close sidebar

Vindecații de coronavirus ar putea fi leacul pentru bolnavi

Tot mai multe informații noi apar despre tratamentul de coronavirus. Se pare că leacul ar putea fi chiar la cei vindecați.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Autoritățile solicită ajutorul persoanelor care au fost infectate cu coronavirus, dar care s-au vindecat. Acestea sunt, se pare, donatori perfecți de plasma pentru bolnavii de COVID-19.

Ministerul Sănătății a stabilit chiar și metodologia de  colectare, testare, procesare, stocare si distribuție a plasmei de la donator vindecat de COVID-19. Pînă vineri, 24 aprilie, conform datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, 2.817 de persoane infectate cu COVID-19 au fost declarate vindecate și externate.  

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe model Stoianoglo- antena3.ro

Citeste si: Adevărul despre gena care îi protejează pe români de coronavirus! Un profesor specializat în genetică din Timișoara a confirmat studiile belgienilor!

În acest fel, România a intrat în rândul statelor care vor folosi transfuzia cu plasmă ca tratament experimental în lupta cu noul coronavirus.

Tratamentul cu plasmă de la persoanele vindecate de coronavirus este experimental

Transfuzia cu plama este o metodă folosită de medicii chinezi, care a fost preluată și în Coreea de Sud, iar din 24 martie, a fost preluată și în SUA. Nu este un tratament nou, a fost folosit și în alte cazuri de infecții, în boli precum poliomielita, pojarul și SARS. Iar metoda se bazează pe principiul că sângele unei persoane care a fost infectatate, dar s-a vindecat, conține anticorpi în plasma care l-ar putea ajuta pe un alt bolnav.

Plasma recoltată de la un om poate fi donată prin transfuzie la alți trei pacienți.

Citeste si: Când vă dispărea coronavirusul? Adrian Streinu-Cercel a făcut anunțul neașteptat: „Cred că...”

La noi în țară, trasfuzia de plasmă va fi folosită în cazul bolnavilor în stare gravă, aflați la terapie intensivă, iar Ministerul Sănătății a întocmit o procedură clară în acest sens.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI