In Maramures ninge de ieri fara oprire, iar vantul bate cu pana la 80 de kilometri pe ora. Drumarii au intervenit in zona Cavnic, unde soselele au fost acoperite de un strat gros de zapada.

Pasul Roata a fost deschi circulatie, dar trebuie sa aveti grija, automobilele sa le aveti echipate neaparat cu anvelope de iarna, este mutla zapada pe carosabil, ninge incontinuu asa ca atentie in trafic.

Iarna timpurie a facut deja pagube in trafic- un sofer a derapat cu masina si s-a rasturnat intr-un sant, in drum spre Cavnic.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Iarna se simte si in ograda oamenilor- viscolul a imbracat in alb acoperisurile caselor, iar in curti zapada atinge chiar si jumatate de metru. Unul dintre localnici a inceput deja sa dea la lopata.

Vremea s-a dezlantuit si in Neamt, unde vantul a maturat totul in cale. Drumul Bicaz- Chei- Harghita a fost inchis 12 ore din cauza unor brazi cazuti pe sosea.

Azi dimineata a inceput sa ninga viscolit iar temperaturile au coborat pana la minus 3 grade celsius.

Pe valea Prahovei a inceput sa ninga abia azi-dupa pranz, insa atat de abundent, incat drumurile s-au umplut de zapada. Cele mai mari probleme au fost la Predeal, unde vantul a suflat cu putere iar vizibilitatea in trafic a fost redusa. Trei masini s-au tamponat in lant, iar o femeie a avut nevoie de ingrijiri medicale.

La Brasov, trenurile au avut intarzieri mari, pentru ca  vijelia puternica a rupt copacii si i-a aruncat pe sine. Traficul feroviar a fost oprit de mai multe ori, pentru ca drumarii sa elibereze caile ferate.
 
Toata zona Carpatilor Orientali si Meridionali a fost sub cod portocaliu de vijelii si ninsori. Pe creste, vantul a suflat cu pana la 120 de kilometri pe ora. Iar furia iernii nu se opreste aici: Pana maine la pranz, meteorologii au emis cod galben de vant puternic, cu rafale care vor depasi 90 de kilometri pe ora.. Temperaturile vor ajunge pe timpul noptii sub limita inghetului in aproape toata tara.
 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si