Vinete la congelator pentru iarnă. Secrete pentru a își păstra gustul

Vinete la congelator pentru iarnă. Nu mai este un secret faptul că vinete sunt nelipsite de pe mesele românilor, indiferent de anotimp. Iată cum le potți pregăti pentru sezonul rece!

Vinete la congelator pentru iarnă. Vinetele se numără printre legumele pe care le poți găti foarte ușor, în diferite moduri, în orice anotimp. Pentru că în această perioadă gospodinele pregătesc preparatele pentru sezonul rece, venim cu câteva secrete pentru ca vinetele să se păstreze mai bine la congelator pentru iarnă!

Vinete la congelator pentru iarnă

Vinete la congelator pentru iarnă. Secrete pentru a își păstra gustul

(sursa foto: PixaBay)

Vinete la congelator pentru iarnă

Pentru a congela vinetele acestea trebuie bine spălate, tăiate și uscate. Multe persoane sunt tentate să taie vinetele, să le pună într-o pungă și să le ducă în congelator, ceea ce nu este corect. Întâi de toate vinetele se scufundă în apă cu sare pentru a scăpa de gustul amar specific acestora.

Citeste si: Trei rețete delicioase cu ardei kapia roșu

Vinetele pot fi prăjite, coapte sau fierte, după gusturile fiecărei persoane. Abia după pot fi trimise la congelator.

Vinetele pot fi lăsate întregi pentru iarnă, dar vor ocupa mult spațiu în congelator. Vinetele tăiate sau mărunțite oferă mai mult spațiu de depozitare în congelator și îngheață mai repede. 

Vinete la congelator pentru iarnă

Vinete la congelator pentru iarnă. Secrete pentru a își păstra gustul

(sursa foto: PixaBay)

Vinete la congelator: sfaturi pentru un gust desăvârșit

Există câteva trucuri pentru ca vinetele să își păstreze gustul înainte de a fi congelate:

  • Înainte de congelare, vinetele trebuie spălate și tăiate în coji sau cuburi, acoperite cu sare și lăsate să stea timp de 20-30 de minute, astfel încât sucul să fie eliberat.
  • Trebuie spălate în apă rece
  • Pot fi trecute rapid prin apă clocotită, iar apoi învelite pentru aproximativ un minut
  • Pot fi lăsate pe un prosop pentru a se usca
  • Vinetele preparate trebuie așezate într-un singur strat pe o tavă acoperită cu pergament, care va merge într-un congelator pentru pre-îngheț.
    Apoi se pun felii de vinete în pungi, porționate și se trimite la congelator pentru depozitare.
  • Dacă legumele sunt tăiate cubulețe mici și puse într-un singur strat, acestea vor îngheța mult mai repede.

Citeste si: Reţetă de ardei copţi la borcan pentru iarnă

Câteva metode pentru congelarea vinetelor:

  • Blanched: albirea vinetelor.

    După ce au fost spălate și tocate se pun în apă cu sare trebuie înmuiate în apă clocotită 2 minute, iar apoi în gheață. Bucățile de vinete se pun pe un prosop uscat.

  • Uscate în cuptor: tăiate rondele trimitem bucățile de vinete la cuptorul preîncălzit la 55-60 de grade Celsius, și îl lăsăm întredeschis.

  • Vinete prăjite pentru congelare: după ce ați prăjit bine rondelele de vinete trebuie așezate pe un prosop care să absoarbă tot uleiul, iar apoi când s-au răcit pot fi date la congelator.

Citeste si: Cea mai simplă reţetă de chifteluţe de dovlecei


Editor web

Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.

A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.

Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.