Mii de studenţi şi liceeni au ieşit pe străzi în marile oraşe ale ţării! Au incendiat clădiri, maşini şi s-au bătut cu forţele de ordine, în semn de protest faţă de legea privind autonomia universităţilor. Manifestanţii susţîn că această va duce la scăderea drastică a fondurilor alocate pentru educaţie din bugetul public.

 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

10 mii de studenţi şi chiar profesori, potrivit organizatorilor, au protestat doar la Paris. Este o decizie neaşteptată de solidaritate cu deja celebra mişcare a, ,vestelor galbene", care, săptămâna trecută, a declanşat cel mai grav val de violente din ultimii 50 de ani.

În capitală Franţei, 20 de licee şi mai multe universităţi, inclusiv renumită Sorbona, au fost blocate prin baraje de către elevii aflaţi în greva. În momentul în care au intervenit forţele de ordine, situaţia a scăpat de sub control.

Mişcarea studenţească afectează funcţionarea a 40 de campusuri, din 85 câte are Franţa. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si