Violul este considerat crimă de război și încălcare gravă a legislației internaționale referitoare la drepturile omului. 

Practic, de la începutul invaziei în Ucraina, soldații lui Vladimir Putin au folosit violul ca armă, scrie The Guardian.

Femei și fete ucrainence au povestit autorităților locale, presei ori organizațiilor pentru drepturile omului de experiențele cumplite și atrocitățile la care au fost supuse. Cele mai cumplite astfel de mărturii includ violuri în grup, violuri sub amenințarea armei, ori violuri comise în fața propriilor copii.

Citeste si: Un băiat dintr-un centru de plasament și-a dat foc cu o brichetă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Am avut mai multe apeluri, primite la o linie telefonică de urgență pusă la dispoziția femeilor care au nevoie de consiliere, doar că, în majoritatea cazurilor, e imposibil să le ajuți fizic. La multe dintre ele ne-a fost imposibil să ajungem din cauza luptelor ”, a declarat Katrina Cerepaha, președinta unui ONG care ajută victimele traficului de carne vie, a violenței domestice ori a abuzurilor sexuale.

„Poveștile pe care le aflăm acum sunt doar vârful aisbergului”

Violul vine cu un stigmat social și este o infracțiune deseori neraportată, chiar și în vremuri de pace. Mă tem că poveștile pe care le aflăm acum sunt doar vârful aisbergului ”, a spus Cerepaha.

Marea temere este că trauma femeilor violate va dura mulți ani de acum încolo.

Citeste si: Un bărbat s-a vaccinat de 90 de ori anti-COVID și a vândut certificatele în Germania

Când o astfel de femeie scapă și ajunge într-o zonă sigură, ea se poate considera departe de război și cel care a violat-o. Dar trauma experienței prin care a trăit e ca o bombă cu ceas ”, a spus Sașa Kanțer, manager al unei organizații care ajută femeile și fetele care au fost nevoite să fugă din calea războiului.

O femeie ar fi fost violată de mai multe ori în fața copilului minor

Unul din cele mai șocante cazuri a fost cel al unei ucrainence, care a povestit autorirăților cum rușii au intrat în casă, i-au omorât soțul și apoi ar fi fost violată de mai multe ori în fața copilului său minor. 

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, a cerut luni CPI Să trimită o echipă la Bucha și în alte orașe din regiunea Kiev pentru a strânge dovezi ale crimelor de război comise de invadatorii ruși.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si