Viorel are 58 de ani și înainte ca degetele de la picioare să-i fie amputate a lucrat ca brutar, iar mai apoi a fost angajat ca om de serviciu la școala din Duda Epureni.

Bărbatul a fost diagnosticat cu artrită și i-au fost deja amputate degetele de la un picior. Din păcate, boala încă îl apasă, iar Viorel are mari dureri la membrele inferioare.

Citeste si: Un cunoscut om de afaceri a fost implicat într-un accident, după ce ar fi consumat alcool

Tratamentul minim, povestește bărbatul potrivit jurnaliștilor de la antena3.ro, ar ajunge undeva în jurul sumei de 360 de lei pe lună. Aici intervine problema vasluianului: la începutul acestui an, o comisie medicală de încadrare in grad de handicap a hotărât că bărbatul merită o indemnizație lunară în valoare de numai 64 de lei. Din cauza bolii de care suferă, Viorel nu are altă sursă de venit și mai are câțiva ani buni până la pensionarea de drept și trăiește din mila vecinilor din sat. 

Cum se descurcă Viorel cu doar 64 de lei

"Prima indemnizație de 64 de lei am primit-o în luna ianuarie a acestui an. Nu pot să știu cum au socotit dânșii, cum au considerat că în 2022, la ce prețuri sunt, la cât valorează viața de zi cu zi, dar doar atât mi-au dat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

E foarte puțin, că nu am niciun alt venit și la muncă nu te poți duce în situația mea.

La muncă trebuie să muncești ziua toată, serios, nu să stai și să te sprijini de pereți de durere, că ești dat afară.

Soția mi-a murit, singur îmi port de grijă", a povestit bărbatul cu lacrimi în ochi, conform antena3.ro.

Citeste si: O româncă a fost la un pas de moarte într-un autocar în Italia. Femeia se înecase cu o bomboană

"De patru ori am avut viermi. M-am chinuit să îi scot singur, când i-am văzut. La spitalul Huși nu mă mai duc, pentru că domnul doctor mi-a spus că am nevoie întâi să merg la Iași, pentru niște analize amănunțite. Îl înțeleg, dar cu 64 lei? Cu ce să ajung la Iași? Am mai pus niște cârpe, cum am putut.

E dureros, e foarte greu totul. Să nu dea Dumnezeu ca nimeni vreodată să fie în neputința mea", a mai dezvăluit bărbatul pentru jurnaliștii de la  vremeanoua.ro.

Citeste si: România ar putea fi o țintă a Moscovei. Anunțul care sperie lumea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si