Viorica Dăncilă este noul consilier pe strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, după cum a confirmat presei purtătorul de cuvânt al instituției, Dan Suciu. Oficialul BNR spune că Dăncilă a fost aleasă pentru experiența de prim-ministru și pentru cunoștințele în domeniu, potrivit Mediafax.

Viorica Dăncilă va ocupa, începând cu data de 1 iunie, funcția de consilier pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde la Banca Națională a României. 

Citeste si: Premierul Florin Cîțu: „România are cea mai rapidă revenire economică din istorie..”

Primele reacții după numirea Vioricăi Dăncilă la BNR

Viorica Dăncilă a fost angajată la BNR în data de 15 mai. Pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu.

Reacțiile din zona politică și financiară au început să apară imediat după anunțul noului job al fostei europarlamentare și șefe de Guvern.

" Eu știam că a trecut 1 Aprilie", a reacționat pe pagina sa de Facebook deputatul USR-PLUS Iulian Bulai.

Jurnalistul economic Radu Soviani, fost purtător de cuvânt la ASF, a publicat un comentariu acid pe pagina sa de Facebook.

El îl acuză pe Isărescu că i-a întors serviciul fostului premier PSD care i-a asigurat numirea într-un mandat de înca 5 ani la BNR și "cel putin un milion de euro":

" Daca DNA i-a trimis in judecata pe Dragnea si pe ex-consulul acuzati de trafic de influenta, dupa 4 ani, cat credeti ca va lua DNA-ului trimiterea in judecata a fostului turnator al Securitatii Manole, care a numit-o consilier de strategie pe cea care i-a asigurat numirea intr-un mandat de inca 5 ani la BNR si a cel putin un milion de Euro pe perioada mandatului?",

scrie Soviani.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Viorica Dăncilă: „Am fost premierul României şi nu am fost marioneta nimănui”

Ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru un post de consultant la Banca Națională a României? "Vocea și talentul"- este răspunsul pe care l-a dat, râzând, liderul PNL, Ludovic Orban. Șeful PNL a mai spus că nu este implicat în politica de personal a BNR, că decizia de angajare a Vioricăi Dăncilă aparține exclusiv conducerii BNR și că ar prefera să nu o comenteze.

Ce studii și experiență are Viorica Dăncilă

Viorica Dăniclă este absolventa Facultăţii Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat şi un master în Spaţiul Public European la SNSPA.

Între anii 1978-1982, fostul prim-ministru a urmat Liceul Energetic, Ploieşti și a obținut diploma de Bacalaureat. De asemenea, între anii 1983-1988 ea a urmat cursurile Institutului de Petro şi Gaze, Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, din Ploieşti și a reușit să obțină și diplomă de Licenţă.

În perioada 2004-2006 Viorica Dăniclă a urmat cursurile de masterat la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Administraţie Publică din Bucureşti și are o diplomă de Master în Spațul Public European.

Viorica Dăncilă a fost profesoară la Liceul Industrial Videle în perioada 1989-1997. De asemenea, a fost inginer la Serviciul Monitorizare Producției, Țiței și Gaze, între anii 1988-2009.

În perioada 2004-2008, Viorica a fost Consilieră locală PSD oraș Videle, iar între anii 2008-2009, a fost Consilieră Județeană PSD Teleorman.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În perioada în care a activat în Parlamentul European (2009-2018), Viorica Dăncilă a deținut poziția de vicepreședinte în Comisia de Agricultura și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European (iulie 2014- ianuarie 2018), precum și poziția de lider al delegației deputaților europeni români în Grupul S&D (2014-2018)

Citeste si: Viorica Dăncilă, față în față cu Denise Rifai, în această seară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Viorica Dăncilă a explicat greșelile gramaticale făcute când era premier!

Viorica Dăncilă a explicat în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, de ce a făcut atât de multe greșeli în perioada în care era premier.

Denise Rifai i-a dat  Vioricăi Dăncilă câteva exemple de greșeli gramaticale  pentru care aceasta a fost ironizată. ”Iată câteva exemple: ”orice om îi este teamă”,”putem spune că reducem democrația”, ”în fiecare lună a crescut prețurile”. Ați fost ironizată până în punctul în care românii au început să facă glume despre capacitățile dumneavoastră intelectuale. Ce părere aveți despre imaginea care vi s-a creat?”, a întrebat Denise Rifai.

”Sunt un om care a terminat o facultate, care a luptat pentru fiecare treaptă pe care a urcat atât din punct de vedere politic, cât și al carierei. Sunt un om care într-adevăr sub influența presiunii, a oboselii, a stresului, a făcut greșeli de exprimare, dar și un jucător abil, sub presiune, face greșeli. Vedem acum că sunt mulți lideri politici care greșesc, sunt lideri care aduc în limba română cuvinte noi, dar nimeni nu-i taxează așa cum am fost eu.

Aici am văzut puterea presei! Când vrea să-ți creioneze o imagine, o face cu mare succes. O greșeală a mea a fost preluată si ținută în prim plan foarte mult timp. Vedem că și cei care sunt acum la guvernare, liderii politici, greșesc, dar acest lucru de multe ori este acum trecut în derizoriu. A greși este omenesc. Am făcut aceste greșeli, dar nu am greșit niciodată în deciziile pe care le-am luat pentru țară și pentru oameni”, a răspuns Viorica Dăncilă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si