In cabinetul lui Liviu Dragnea de la Parlament, in spatele usilor inchise, s-au purtat negocieri toata ziua cu privire la componenta noului cabinet. La discutii au participat, pe langa seful PSD si premierul desemnat, Vasilica Viorica Dancila, social-democratii cu greutate in partid: primarul capitalei Gabriela Firea, Niculae Badalau si Paul Stanescu.

Unii dintre ministrii din guvernul Tudose isi vor pastra portofoliile, pentru altii drumul s-a oprit brusc. Un loz castigator are numele lui Carmen Dan, care ramane la Ministerului de Interne. Nici Lia Olguta Vasilescu nu pleaca de la Ministerul Muncii. Inainte de a fi desemnat premierul, ea spunea ca e printre putinii care culeg roade in aceasta perioada.

LIA OLGUTA VASILESCU: "Eu cred ca nu va fi nicio problema daca voi continua, avand in vedere ca 25 dintre masuri sunt luate pe Ministerul Muncii"

"Note bune" de la partid au si Mihai Fifor sau Petre Daea, ministrul Agriculturii, cel pe care Liviu Dragnea l-a laudat ori de cate ori a avut ocazia in deplasarile celor doi pe ogoarele patriei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

PETRE DAEA: "V-am spus mereu ca eu ma alimentez din munca. Daca am rezultate, nici pofta de mancare nu am. Asta inseamna ca anul asta nu mai mancati"

Cei de la ALDE sunt hotarati sa mearga mai departe si sub "domnia" Vioricai Dancila cu ministrii pe care i-a avut si pe vremea lui Sorin Grindeanu si in cabinetul Tudose: Gratiela Gavrilescu la Mediu, Teodor Melescanu la Externe, Tudorel Toader in fruntea Ministerului de Justitie si Viorel Ilie pentru relatia cu Parlamentul.

De pierdut au, in primul rand, ministrii care i-au fost fideli pana in al 12-lea ceas lui Mihai Tudose: Felix Stroe de la Transporturi, Lucian Romascanu de la Cultura, Mircea Titus Dobre de la Turism, Marius Nica de la Fonduri Europene si Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social. In plus, potrivit unor surse din cadrul negocierilor care se poarta in PSD, ar urma sa plece si Florian Bodog de la Ministerul Sanatatii pentru a-i face loc Rodicai Nassar, iar la Invatamant ar putea reveni in forta Ecaterina Andronescu, in locul lui Liviu Pop.

LIVIU POP: "Nu sunt in guvern pe persoana fizica. Am venit politic, voi pleca politic"  
"Vi s-a oferit un alt portofoliu? Nu mi s-a oferit. Dar va doriti? Multumesc. CEX-ul decide"

Nascuta la Pietrosani, in Teleorman, Rodica Nassar are 60 de ani si este sotia unui influent afacerist libanez. Vreme de 16 ani a fost deputat si e un politician discret, dar influent in PSD inca de pe vremea guvernarii Nastase-Iliescu. In prezent ocupa fotoliul de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, iar in 2016 numele sau a fost implicat in rasunatorul dosar "Hexi Pharma". Atunci, sotia lui Dan Condrea a acuzat-o c-ar fi luat spaga. In acelasi an, Rodica Nassar declara ca nu are de gand sa accepte vreo functie de ministru nici cu pistolul la tampla. Pare sa se fi razgandit.

RODICA NASSAR: "Vom avea o guvernare stabila incepand cu saptamana asta"

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ecaterina Andronescu a condus Ministerul Educatiei in ultimii 15 ani, cand PSD a fost la putere, fie ca ministru, fie din umbra. Ea este cea care a introdus testele nationale, a introdus repartizarea computerizata, invatamantul obligatoriu de la 8 la 10 clase si a modificat modul in care se sustinea Bacalaureatul. Niciuna dintre masuri, insa, nu a rezolvat problemele majore cu care se confrunta invatamantul romanesc, ci mai mult i-au bulversat pe tineri. Ecaterina Andronescu nu e straina nici de potecile facute in fata procurorilor DNA. A fost audiata de mai multe ori, atat in calitate de martor, cat si ca suspect in dosarul Microsoft II, unde acuzatiile aduse sunt de trafic de influenta, abuz in serviciu si spalare de bani.

Asadar, pe noua harta a guvernului Oltenia si Teleormanul sunt fruntea. Olguta Vasilescu, Mihai Fifor, Petre Daea si Ecaterina Andronescu sunt toti olteni, in vreme ce din Teleorman am putea avea in guvern doi ministri, Carmen Dan si Rodica Nassar, plus premierul, Viorica Bancila.

La inceputul saptamanii viitoare, coalitia PSD-ALDE va anunta lista completa a noului cabinet.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si