Close sidebar
Close sidebar

Virgil Musta, despre purtarea măștilor: „ Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber”

Șeful de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta, a sfătuit oamenii să nu poarte mănuși și măști în mașini sau în aer liber.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

„Situația este ținută sub control. Deocamdată capacitatea spitalului nu este depășită. Noi permanent externăm pacienți vindecați și internăm pacienți bolnavi. În ultimul timp a crescut numărul de cazuri și severitatea lor. La Terapie Intensivă bătălia e mult mai dificilă. Noi trebuie să avem grijă ca pacienții noștri să nu ajungă la Terapie Intensivă, ceea ce implică tratamente moderne, astfel încât boala să nu ajungă să avanseze până la stadiul de boală critică”, a declarat Virgil Musta, la Antena 3.

Citeste si: Ministrul Agriculturii a vorbit despre o secetă „cumplită și extremă” în România

El a explicat importanța utilizării echipamentului de protecție atunci când ne aflăm în spații aglomerate.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

„Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini.

După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi.

Citeste si: Nelu Tătaru: „Nu ne grăbim cu o decizie legată de şcoli”

Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără.

Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare. La fel și cu masca. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii", a mai afirmat medicul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI